Ti border colliet vagy mudit tartanátok inkább?
Nekem mudim van 11 éve,igy elég jól ismerem,de az tévhit,hogy barátságtalan meg egyebek,csak körültekintően ismerkedik egy idegennel. Neki első a gazdája,és családtagok,a többi különösebben nem érdekli.Ragaszkodik a gazdájához,mindennél jobban.
volt,hogy kiengedtem a hátsó kertbe és utasitottam,hogy kaparjon,közbe átjött a szomszéd kutyája,de le se szarta,az én utasitásomat követte,majd mikor már harapdálta a másik kutya,mig az enyém dolgozott,a mudim felhúzta magát és 5 mp alatt földre teperte a másikat,úgy kellett leszednem róla.
Nem tanitottam sose semmire,de nem is kell,ő tanul meg hozzánk alkalmazkodni.Kicsit sokat ugat,de ez a magyar pásztorkutyákra jellemző. Viszont sose ugat ok nélkül,általába jelez valamit és azt is tudassa velünk,hogy mit jelez.
Tudjuk,ha játszani akar,tudjuk,ha éhes,tudjuk,ha jön valaki idegen.Mindig más hangon szólal meg.
Nagyon játékigényes és fáraszthatatlan. Ha százszor eldobom neki a labdát,százszor visszahozza. Mindezt,akár +40 fokba,vagy -20 fokba.
Étkezés szempontjából,igénytelen,mindent megeszik,értsd jól,mindent.. Az alapételeken felül,a meggy,cseresznye,dió,szilva,barack,kihagyhatlan számára a nyári időszakban .
Alapvetően egy nagyon barátságos kutya,de nem mindenkivel. Érzékeli ,ha baj van és nem az a mindenkit megnyalogatunk fajta. Ha lefogom,mert jön az állatorvos ,félszemével figyeli,hogy közelit a szuri,ezt morgással jelzi,de nem rám morog,hanem a dokira,engem sose harapna meg,a csontot is kivehetem a szájából.
Mi csodakutyának tartjuk,mindenki szereti sose volt még hasonlóan okos kutyánk.
Ha kérdésetek van,bátran .
Ja még annyit,hogy nekem ritka fajta mudim van,mert nem az a bárány göndör szőrű,hanem sima és kunkori farkú.
Nagyon kecses tartása van,talán nincs is mégegy ilyen az országba ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!