Nyíregyházán van olyan önkormányzati rendelet, amely az állatvédelmi törvényen kívül szabályozza a városon belüli sétáltatást?
Holnap Nyíregyházán járok, két kutyával (nem ölebek), leginkább a szájkosár téma érdekelne (hallottam olyat, hogy csak szájkosárral lehet sétáltatni)... illetve, van olyan hely, ahova tilos kutyát vinni? Elvileg a sétálón is át kéne vágnunk. És, ha már arra járunk, lehet kinézünk Sóstó környékére..
Előre is köszönöm a válaszokat!
Gondolom úgy mint máshol is, a póráz használata kötelező,és én is úgy tudom hogy a szájkosár is kell,de ezt az önkormányzati rendelet szabályozza.
Pl tömegközlekedési eszközön muszáj kosarat a kutyára tenned,viszont ha közterületen vagytok akkor előfordulhat hogy csak minősített esetben kérik a szájkosarat(veszélyesnek minősített eb pl.)
Egy önkormányzati rendelet nem lehet ellentétes egy törvénnyel, mivel a tv magasabb rendű jogszabály, mint a rendelet. Ezek a rendeletek elvesztették a hatályukat, amikor a tv-ben módosítás történt, vagy meg kellett volna szüntetniük, vagy újat kellett volna alkotnia az önkormányzatnak.
Az viszont a te érdeked, hogy ne kössön beléd senki. Ha nagy forgalmú helyen jársz, akkor inkább legyen szájkosár. Olyan viszont lehetséges, hogy nem mindenhová mehetnek be kutyák, de ezt kitáblázzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!