Hogyan tanítják a lábnál követést egyes kutyaiskolákban?
Gondolok itt hagyományos sulikra, Cerbire, Tükrös sulikra, vagy más, klikkerezős sulikra.
Nyilván nem pontról pontra leírva érdekel, hanem a módszer alapvetően.
Nálunk így. Pedig "hagyományos" iskola vagyunk.
https://www.youtube.com/watch?v=XcVugqbSFmU&hd=1
A videó nem nálunk készült!
Időpont ma 16:21
Ezeken kívül van még, pl juti a szájban és köpés, labda, bármi a zsebben, hónalj alatt és dobás. És még oly sok formában lehet láb melletti haladást tanítani.
Egyes nagyon elmaradott, hagyományos iskolákban még mindig használják a fent említett "módszert", ahol csak rángatják a kutyát, igazi jutalmazás nincs. De szerencsére ez már nagyon eltűnőfélben van.
A munkakutyás iskolákban is és a tükör módszeresekben is a megvezetést, pozíció tanítást használják főleg, esetleg célkövetést.
A Cerbit nem tudom. Őszintén szólva csak videókról ismerem azt a módszert, illetve egyszer láttam két Cerbis gazdát, ahogy "gyakorolnak" a kiképző utasítására, de én se náluk, se a bemutatós videóikon semmilyen lábnál követést nem látok, csak azt, hogy a póráz kb. láb mellett tartja a kutyákat, figyelem nincs, esetleg ritkán ránéznek a gazdára.
Köszi a válaszokat! A formálásos videó nagyon érdekel, nem igazán tudom elképzelni... :) mászkálsz, és ha melléd ér a kutya klikk?
Azért egy cerbis véleményére is kiváncsi lennék a témában... :)
Meg persze további válaszok is érdekelnek
Itt a formalasos video:
Eloszor megtanitod feltenni a ket mellso labat a cuccra, aztan egy picit elmozdulni a hatsokkal, aztan kicsit tobbet stb. amig vegul elkezd korbe forogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!