Titeket zavar ha megállítanak az utcán kérdezgetni a kutyádnak a fajtájáról?
Nekem 2 kistestű keverék kutyám van, nem zavar ha megnézik vagy érdeklődnek, sőt én is szeretek kutyákról beszélni, de a gyerekekkel nekem is van problémám. Ha 1 vagy 2 picigyerkőc szépen oda jön is megkérdezi megsimizheti-e akkor megfogom a kutyákat és oda tartom nekik hogy persze, az egyik idegenekkel kapkodós ugyhogy neki lefogom a fejét,a másikkal nincs gond de azért őt is fogom. Azt viszont utálom ha kérdezés nélkül lerohanják őket, póráz nélkül sétáltatom őket azért sokszor tök természetesnek veszik az emberek hogy nyulkáljanak vagy akár a gyerekek lendületesen elindulnak feléjük, és mivel mindkettő kutya elég hisztis menekülni kezdenek, a szűlő meg nem szól rá a gyerekre. Nekem kell megfoni a kutyákat és leállítani a kölyköket mert még akkor is nyomulnak. Se a gyerekek sem a szűlök sokszor nem értik mi a gond ha egyszer 5-6 üvöltöző gyerek akarja simogatni a kutyát, hát szerencsétlen megijjed, fél és még a szűlő balhézik hogy mért nincs megnevelve a kutya.
De mesélek jobbat: szomszédunkba volt egy kutya, utcán kedves, jófej, de egy házörző. Szülők sétáltak gyerekekkel, egyik kölyök oda szalad a kerítéshez elkezedi hergelni a kutyát majd benyúl, kutya megharapta (nem harapta le a kezét csak odakapott), rögtön rendörség, ügyvéd stb. Szülők annyira ráindultak a témára hogy az idős szomszédbácsi elajándékozta a kutyát annyira félt hogy elelaltattatják.
Nekem nemis igazán a gyerekekkel van gondom, hanem a szűlökkel, vagy azt tanítják hogy fujj fujj büdös dög, vagy jaj az csak egy játékszer húzogassd a szőrét nyugodtan.
Hello! Argentin dogom, és hát igen, nem túl gyakori látvány, pláne vidéken. Jó párszor rákérdeztek már, hogy milyen fajta, különösen mert hámmal, vastag pórázzal, és olykor szájkosárral vittem sétálni. Tudom,tudom, ez a szabály,de ugyabár rengetegen még pórázt sem használnak, ez a kutya meg már önmagában sem bizalomgerjesztő, nem hogy még ennyi felszereléssel. De ami szabály, az szabály, mi betartjuk!
És egyébként büszkék vagyunk rá.:)
Engem csak az zavar, ha kioktatnak.
Pl.: megyek az aluljáróban a többszörös champion mindenféle győztes huskymmal és megszólal okoska mellettem: Jé, ez pont olyan, mint egy husky, csak kisebb. Sajnos az ilyenekből van több, az emberek szeretnek mindent jobban tudni mint a másik. :)
Ha kérdeznek és szívesen válaszolok, egyébként is szómenésem van, pláne, ha kutyáról van szó. De azt utálom, mikor hülyének néznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!