Titeket zavar ha megállítanak az utcán kérdezgetni a kutyádnak a fajtájáról?
Figyelt kérdés
Ja, és milyen fajta kutyusotok van? :D2010. jan. 30. 14:28
21/36 anonim válasza:
Örülök neki (bár ciki hogy nem ismeri), mert sokkal jobb mintha fröcsögne rám, hogy ronda korcskeverék. Ez már egy jobb hozzáállás. Viszont hozzáérni ne akarjon senki, főleg ne gyerekek meg az anyucikájuk és a keménykedő fiúk (akik nem tudják mi lakozik az ártatlan arc mögött xD) Csak aztán visszakérdeznek, hogy: Mi? Pumi? -Nem, M u d i -Az meg milyen?/ilyen fajta nincs stb... :D
22/36 anonim válasza:
Sheltiem van, és nem zavar:) Majdnem minden sétánál megkérdez valaki vagy valami ilyesmi, nem túl gyakori fajta. Volt hogy spiccel tévesztették össze...
23/36 anonim válasza:
engem nem zavar...viszont az inkább, mikor normálisan válaszolok, hogy shih-tzu(sicu) és visszakérdeznek, hogy mi???? mit kell értetlenkedni:S mikor felismerik, és mondják neki, hogy de szép shih-tzuka vagy, annak jobban örülünk:)
24/36 anonim válasza:
nem zavar,általában furcsán néznek mikor elmondom a fajtájukat, itt faluhelyen nem sok ilyen kutya szaladgál sajnos..leggyakrabban le német juhász keverékezik ami viszont idegesítő :S
amúgy 2 belga juhászom van :)
25/36 anonim válasza:
Jó volt ez a kérdés,így 50-en tül is sokat tanultam belőle...többé nem megyek kutyások közelébe,nem kérdezek tőlük semmit) bár olvasottságomnak köszönhetően eléggé képben vagyok szakirodalom terén)de nagyon szeretem a kutyákat,vizslám és német dogom volt,régen.Most nincs,mert bérházban lakunk,és keveset vagyunk otthon. Bár akikkel a téren beszélgettem,úgy éreztem,szivesen vették,ha néhány szót váltottunk a kutyusokról,lehet,hogy valójában zaklatásnak vették....az unokám a másik nagymamánál sokat játszik a kutyával,pontosan azért.hogy az állat szeretetére és szokásainak megismerésére neveljük. Eddig nem okozott gondot,ha egy kutyasétáltató gazdival találkoztunk. Most elszomorít,hogy ennyire nagy az ellenérzés a gyerekek és a gazdik között...talán ezért is olyan sok az állatkínzó gyerek? Valahogy közeledni kellene mindkét részről.
26/36 anonim válasza:
Engem nem zavar, hogy megkérdezi vagy esetleg nem ismeri azt a fajtát, ha esetleg nem ért a kutyákhoz az nem baj, addig ameddig nem tart felelőtlenül egyet. Egyszer pl: odajött egy nő, francia bulim van kérdi milyen fajta elmondom, mondja hogy milyen cuki megsimizi, aztán rám néz és mondja hogy neki keveréke van, de ilyen időben nem hozza le, mert melege lenne a kutyának és hogy jobb neki a légkondis lakásba... (most nyáron volt) :O nha mondom grat. (Y)
27/36 anonim válasza:
Miért kéne közeledni? Én nem akarom hogy simogassák a kutyám. Elég arra a család és a kutyás barátok. Én pórázra fogom a kutyám, megnevelem őket, lábhoz hívom. A gyerekek viszont engedély nélkül odajönnek, anyuka sem szól rájuk... Aztán még az én kutyámat viszi el a sintér mert megharapta a kutyám... Igaz hogy én helyesn közlekedtem a kutyámmal, és figyelmeztettem, de még nekem szólnak be hogy mit képpzelek hogy a saját kutyám nem engedem megsimogatni... Biztos hogy a kutyásokkal van baj? Manapság mindent megengednek a gyerekeknek. Arról nem is beszélve aki hóval, kővel dobálja, hergeli a kutyákat a kerítésnél, beszólogat az utcán, belerúgna, esernyővel ütné, azt már nem is mondom hogy ilyen szépségekben a szülők is versenybe szálnak hogy ki tud jobbat... Pedig nem mucsán lakunk hanem Pest mellett. Hát nem... Mindenkit szeressen a saját kutyája, mi jól elvagyunk négyesben a kutyákkal, majd ha akarunk akkor barátkozunk, és nem tudom mi rosszat teszek ezzel amin változtatni kéne.
28/36 anonim válasza:
*mármint megharapra a gyereket
29/36 anonim válasza:
Egyetértek az utolsóval. Én sem szeretem ha oda jönnek a gyereket és simogatják, mert engem b@asznak meg ha megharapja... Mindig pórázon van a kutyám, csak a kijelölt területeken engedem el. Nagytestűm van, és nincs vele probléma csak nem jön ki gyerekkel (hiszen nem várhatjuk hogy minden kutya nyalja falja a gyerekeket), nem bántja őket, de néha a simogatást inzultálásnak veszi, és odakap... és olyankor velem veszekszik a szülő, hogy miért nem teszek rá szájkosarat stb. Hát ő meg minek engedi oda a gyerekét? Had ne tegyek már a kutyámra minden sétánál szájkosarat, a sok kisgyerek miatt... A másik eset meg az, hogy ha rászólok a gyerekre hogy menj innen fiam, vagy nem szabad megsimogatni, akkor is én vagyok a szemét, meg mi jogon szólok én rá az ő gyerekére...
30/36 anonim válasza:
Fúú engem már nagyon idegesít, hogy minden második ember megkérdezi, hogy milyen fajta? Meghogy milyen keverék? És akkor elkezdik egyböl mondogatni hogy biztos vagy benne husky, malamut.. Közben fajtatiszta törzskönyves amerikai akita.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!