Hogy csináljam?
Keress rá arra---felugrál a kutyám.
Amúgy simán a kezeddel, lábaddal elhárítod az ugrását.Persze, sokszor kell megtenni, és mindenkinek a családból ugyan úgy. Olyan nincs, hogy egyszer lehet, egyszer nem. Közben mondod neki kicsit erősebben, hogy "nem". Nem lesz azonnal eredmény, arra ne számíts.
Még ne vidd ki! Majd ha meglesznek az oltásai!
Egyrészt ha elkezdi ezt csinálni, akkor ne foglalkozz vele, ne nézz rá, mintha ott sem lenne. De fontos, hogy amint befejezte ezt az "őrjöngést", ami egyébként teljesen normális kölyök viselkedés, akkor kezdj el vele mindig foglalkozni! Ha utána is figyelmen kívül hagyod, akkor csak egyre tovább fog próbálkozni. Agyrém az olyan gazda, aki pl. felugrálásnál nem figyel a kutyára, hátat fordít, majd megnyugszik és csinálja tovább a dolgait ahogy az eb abba hagyta. Ez nem így működik, a kívánt cselekvést mindig jutalmazni kell!
Ha erősen harap, akkor szólj rá, kiálts fel, kicsit szorítsd a pofáját a fogaira, ami beválik, és amint abbahagyta, itt is kezdj el vele játszani! Csak következetes foglalkozással fogja megtanulni, hogy mit szabad, mit nem.
És fárasztani kell. Játssz vele, kezd el tanítani. A tanulásnál nincs jobb egészséges fáradtság a számára, persze ha jó módszereket használsz.
de ezekre csak jobban begergelődik! és hiába nem figyelek akkor meg szétszaggatja a ruhámat már próbáltam. 5 percig nem figyeltem rá esküszöm nem hagyta abba elszórakozik azzal h kötélhúzást játszik a ruhámmal.
És az miért baj hogy kivinném olyan helyre ahol nem járnak kutyák? nem fogja itt kibírni és nagyon vigyázunk rá. ergo a kutyasuli vezetője tenyésztett labikat és ő mondta hogy vigyük ki mert lehetetlent kérünk a kutyától azzal h benttartjuk
" 5 percig nem figyeltem rá esküszöm nem hagyta abba elszórakozik azzal h kötélhúzást játszik a ruhámmal. "
És te ezalatt mit csináltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!