Sétálásnál hogyan csináljam?
Szerintem próbálgatja a türelmedet.. Fiatal még, nem nevelték eddig, most kíváncsi, meddig mehet el. Na és persze rengeteg az érdekesség a séta közben is - szagok, hangok, látvány. :) De jól csinálod, következetes vagy vele, mert mindig ugyanazt a reakciót kapja. Idővel megtanulja.
Én anno a saját kutyámmal azt csináltam, hogy amikor húzott, megálltunk, és csak akkor mentünk tovább, ha ismét hajlandó volt normál tempóban sétálni. Esetleg vigyél magaddal jutalomfalatot övtáskában vagy a zsebedben, és egy-egy jól teljesített szakasz után dicsérd meg. :)
Első vagyok.. Nálunk is gondok voltak ezzel anno. Mi jártunk kutyaiskolába (nem rossz dolog, ha van időd és pénzed rá - 7 évvel ezelőtt olyat 15-20.000 Ft volt egy tanfolyam (3 hónap, minden hétvége szombat-vasárnap délelőtt), ma nem tudom), ott, amikor gondok voltak a hívással, az oktató azt tanácsolta, hogy bújjak el egy fa mögé vagy üljek le a földre, mintha rosszul lennék. Na, a kutyám amint észrevette, hogy nem vagyok sehol, vagy valami "baj" van, már rohant is oda.. :) Ezt párszor még eljátszottuk, mindig nagy dicséretet kapott, azóta megy magától is. Illetve, néha le szoktam guggolni, mert akkor szemmagasságban vagyok vele és könnyebb a kontakt.
A lényeg, hogy ne kezdj el futni utána és folyamatosan kiabálni, mert azt hiszi, hogy játszol. Vagy hogy haragszol, és meg fogod büntetni.
Nagyon kis fiatal kutyusod van, alakul az, ne félj.. Az enyém elmúlt már 1 éves, mire ezeket megtanulta (akkor volt a suli is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!