Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék Rottweiler tenyészet...

Szeretnék Rottweiler tenyészetet nyitni majd ha nagy leszek. Hogyan kellene hozzákezdeni?

Figyelt kérdés
2010. jan. 30. 08:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Megélni nem fogsz belőle, költséges egy hobbi lesz.
2010. jan. 30. 16:20
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Az első és legfontosabb: neves és megbízható tenyésztőtől vásárolj kiskutyát, a rotinál ez különösen fontos, mert elég nagy volt a beltenyészete, és sajnos ma már sok rottweiler ideggyenge, diszpláziás, kancsi, stb. Egy IGAZÁN jó minőségű kiskutya 200.000 forintnál kezdődik. Plusz ugye bevásárolsz neki, kennelt építesz, az kb 150.000 ft, és ha a legjobb minőségű tápot veszed neki, az 20 ezer/hónap. Másfél éves kora előtt nem lehet fedeztetni, sem a szukát, sem a kant. én azt javaslom hogy először kant vegyél, és az első fedezést kölyökért vállald, és tarts meg egy szukát. Ja és soha de soha ne fedeztess olyan szukával, amivel valami nem stimmel, mert sajnos a kant ítélik el a kölyök minősége után, holott az anyakutya rossz. Sokmindenre oda kell figyelni, de én is azt mondom hogy olvass könyveket, magazinokat, járj kiállításokra, vedd fel a kapcsolatot tenyésztőkkel. Sok sikert!
2010. jan. 30. 20:53
 13/19 Winner of Royal Hill ***** válasza:
68%

Ha tenyészteni szeretnél én nem a kant javaslom,ahogyan az előttem szóló! Tenyésztéshez szuka kell!

Ha először kant veszel aztán szukát beleeshetsz abba a hibába,hogy a saját kanodat teszed a szukádra,mert ugye az ember a sajátjával nem olyan kritikus mint azzal akinek a fedezéséért esetleg több 100 000-et ki kell fizetni. Előfordulhat ,hogy passzol hozzá,de mi van,ha nem?

Ráasdásul arra semmi garancia nincsen hogy valah valaki fedztetni akar a kanoddal és akkor nincs mit megtartani.

Ez az én véleményem.

Nekem a 4 szuka mellett nincs is kan az udvarban(egyszer majd lesz) de az jelentősen bonyolítja a dolgokat pl. tüzelési időszakban. Ezekre mind fel kell készülni.

2010. jan. 31. 15:07
 14/19 Akiteki ***** válasza:

Kedves kérdező!

Egyik előttem szóló bemásolt egy hosszú idézetet, hogy miért is nem lehet a kutyázásból megélni.

Javaslom, hogy olvasd el a teljes [link] oldalt, ott található egy másik írás is arról, hogyan születik a tenyésztő.

Pont erről az esetről írtam. Nem így.

2010. febr. 1. 00:08
 15/19 A kérdező kommentje:
Hát kicsit elvették a kedvem hogy ebből nem lehet megélni, pedig én ebből szeretnék, hogyha már belekezdek, azt mindjárt gondoltam hogy nem olcsó...amúgy kösz a válaszokat!
2010. febr. 1. 09:51
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

ez hülyeség minek százezres tétel be kutyát venni elég ha veszel a 2 argentin dogot 40000db törzskönyvel vagy két rotit (db 30000 törzskönyvel )

persze 2 folt néküli és a szülöknek stabil idegredszere kötelező és arányos test. Ha kennel akarsz lenni 4 ezer a takásgi dij. Inne már csak rajtad ál hogy kuty tud e cac os leni vagy cacib-os és ha cacibos ak a szülök akkor 1400000 egy kölyök és viszik mint a cukrot a rotit meg amúgy is . Táp vmi márkás kel és a kutyákat naponta min 5 km futatás hogy szép kigyurtak legyenek és szülés után a bibmbói vissza menjenek vagy külünbe ronda csöcsös lesz .

2010. júl. 23. 09:34
 17/19 Akiteki ***** válasza:

Gratulálok az utolsó szaporítónak!

Kedves kérdező: a tenyésztésből nem lehet megélni. Arra csak költeni lehet.

Szaporítóból van elég. Dunát lehetne rekeszteni velük, csak sajnos nem tudjuk őket beleverni kalapáccsal, mert egyiknek sincs feje.

2010. júl. 23. 19:08
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
én nem vok olyan tipikus szaporító de cac os a rotim a dogom meg cacib os
2010. júl. 27. 11:04
 19/19 Akiteki ***** válasza:
Azta! Mekkora eredmény!
2010. júl. 27. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!