Milyen nevet kapjon a border? Valaki ajánlani egy jó tenyészetet?
Annyira cukinak tartom a border collie kutyusokat, hogy a 13. szülinapomra azt kértem az anyutól, aki megígérte, hogy kaphatok, de cserébe nekem kell keresnem egy tenyésztőt, akitől tudnánk hozni kiskutyát...
Tudna nekem valaki mondani egypár jó kennelt, nem baj ha nincs kiskutya még tudok várni, csak valami jó tenyészet legyen ahol aranyos és jó tulajdonságú kutyák vannak.
Szerntem előbb gondoldd át, hogy tényleg neked való fajta-e a border. Nem a cukisága miatt vesz az ember jó esetben bc-t. Ez egy igencsak aktív fajta, akinek munka kell, minden nap elfoglaltság, de nem elég a séta, az agyát is "meg kell dolgozni". Először fontoldd meg alaposan, mert 10-15 évre választasz társat és ha nem neveled rendesen, csa teher lesz.
A tenyésztővel kapcsolatban elég sok lehetőséged van, mert rengeteg bordert tenyésztő van az országban-és még több külföldön. MIndenesetre én csak megbízható helyről vennék (és fogok is venni) kutyát. Törzskönyv nélkül ne vegyél sehonnan.
www.bordercollie.lap.hu
itt vannak tenésztők, a többség nekem szimpi...
Remélem segítettem, de gondold át én azt javaslom, mert ha egy ilyen kutyát veszel, elkötelezed magad mellette... én több, mint egy éve várok rá, és még lesz legalább ugyanennyi...
Már átgondoltam és tudom nekem ilyen kell, egy csomó mindent olvastam és néztem videón róluk, mivel nagymamám otthon van azért napközbe is lenne vele valaki( nem idős annyira, sőt nagyon is fiatalos a nagyi=]).
Egyébként a leginkább azért is akarom mert van az kutyatáncos dolog, én is akarok nevezni olyanra és mindenhol bordereket látok. Egyébként a törzskönyv és minden egyéb alap:)
A z egy dolog, hogy nincs egész nap egyedül, attól ő még nem lesz foglalkoztatva...
A dog dancing viszont jó ötlet. Az agilityre gondoltál már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!