Még mindig látok frissen "kupírozott" fülű kutyát. Ki vágja le? Állatorvos? Nem félti az engedélyét? És csak pitbull és amstaff jellegű kutyáknál látom. Se dobinál, se KÁJ-nál, se másnál.
Lehet hogy maga a gazda?
Mert ahogy mondod, bolond az a állatorvos aki még ezzel kockáztat.
De elméletben ilyen esetben, még maga a gazda is feljelenthető állatkínzásért, ha fiatalabb a kutya az adott törvény életbelépésénél.
Nekem nincs vágott fülű kutyám...
... De Vivien, arra nem gondoltál, hogy nem keménykedésből csinálják, hanem mert egyszerűen így tetszik nekik? Ha altatásban csinálják, pici korban, akkor nem is fáj nekik.
A lógó fülű dobik jobban hasonlítanak valami egér-kopó keverékre, mint a dobikra. Már maga Dobermann úr is vágatta a kutyái fülét, nem értem, hogy ezen miért kell változtatni vagy mi benne az állatkínzás... A német dogoknál pedig sajnos túl gyakori az akkut fülgyulladás, ami kupírozott fül mellett nem alakul ki. Márpedig a kölyök korban történő kupírozás jelentősen egyszerűbb és fájdalommentesebb, mint ha a felnőtt kutyával csinálják meg.
Külföldön egyébként legálisan lehet vágatni a kutyák fülét, pont ezért több ismerősöm a határon túl csináltatta meg. Illetve ha elvállalja az állatorvos, akkor valószínűleg ismeri a gazdát, így tudja, hogy nem is fogja őt feljelenteni.
Az már csak költői kérdés, hogy a szakszerű kupírozás miért állatkínzás, ha a láncon tartás vagy agyon elletés meg nem az?!
Én úgy tudom egész Nyugat-Európában tilos.
Mindenesetre nekem mindegy, ha valakinek úgy tetszik, csinálja. De attól hogy logó fülű és hosszú farkú, jellemre még az a fajta.
A német dog pedig más. Az egyik legbetegesebb fajta lett sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!