Kuvasz? Jo dontes?
szeretnek egy 3. kutyat.
ket nagytestu kutyam van mar. teljesen jolneveltek.
nemsokara szeretnek hozni egy kuvaszt. de kuvaszrol nagyon sok rosszat hallok pl: h agressziv es oregkorara bolond lesz. nem tudom h ez mennyire igaz. De sokan jot mondanak rola.
nem tudok donteni. felek h nem jonne jol ki a kutyaimal. ertek a kutyakhoz van is tapasztalatom de a kuvaszt nem ismerem annyira h tudjak donteni.
irjatok le tapasztalatotokat kuvaszrol. szerintetek megfelelo neveles mellett jo dontes lenne? kan kutyaim vannak es kant szeretnek kuvaszbol is. szukat semmikepp nem akarok. kornyekunk telle van kanokkal.
egy jo kuvasz nem bantja a gazdi allatait. Nekem is van ketto. Az egyik 5 honapos kan, mikor a nyulakot etetem nyakig a nyulpajtaban van, megnyalogassa oket, megkostolja mit esznek. Macskam is van 2, azokkal kisse durvabban jatszik, cipeli oket, befalja fejuket, de a macskak ugy nez ki elvezik. A legfontosabb a szigor, es a szeretet - erejes, hatarozott parancsszavak, buntetes nem elmulasztasa, stb.. de mikor pl. foldre ulok, es megengedem !!!, mind a nyakambam, olembe, fejukkel a honaljam alatt vannak, ilyenkor simogatom, gyurom oket, erzik hogy szeretem oket :-))). Foleg ha kolyok kortol a tobbi kutyad mellett no fel, biztos nem fogja bantani, sot megvedi ha kell. A kuvasz nem gyilkologep hanem intelligens pasztorkutya. Oseinknek kullomben nem kellett volna. :-)).
Nekem 3 kutyam van, beloluk 2 kuvasz, orom nezni milyen jol mukodik a falka. Sok sikert.
Nekem két kan van. Egy fiatal kuvasz és egy 9 éves jagd. Kuvasz 8 hónaposan elverte az örek kutyát. Nem volt vér fröcsögés és hasonlók. Csak nyálas volt, meg itt-ott szőr foszlányok. Azóta egyszer sem verekedtek össze. Az öreg elismerte falkavezérnek a kuvaszt. Az meg él a jogával. Egyébként falkavezér létére sem verekednek, nem veszi el az öregtől a kaját. Gyorsan behabzsolja a saját adagját és fut a jagd etető edényéhez. Kb. 1,5-2 m-re leül és várja mikor fejezi be az evést. Ha az elmegy az etetőtáltól azonnal kinyalja annak is a tányérját. Bár 95%-ban tök üresen hagyja ott az öreg kutya, de azért ő kinyalja még egyszer. Néha 5-6 percig is üldögél, mert az idős kutya már lassan rágcsál. Családdal szemben teljesen megbízható eddig. 3 éves kislányom legnagyobb baja vele, hogy megnyalja a kezét. Szépen sétál nem vicsorog ugat az utcán. Igaz foglalkozom vele és keményen fogom. Nagyon jó érzés, amikor az embert sokan megállítják és megdícsérik milyen szép kutya, vagy milyen okos. Volt amikor egy kislány simogatta és az anyja kérdezte milyen jámbor kutya milyen fajta? Válaszomra megijedt, mert Ő úgy tudta az vérengző harapós fajta. Lényeg nagyon jól őriz. Csak azokat engedi be az udvarra, akik itt laknak, illetve anyámat aki hetente többször is jön és ismeri kis kora óta. Mást nem, szomszédokat sem, sógoromat, apósomat egyéb rokont ismerőst sem. Érdekes azt az ismerősömet sem engedi, aki szinte naponta jön be. Ha már beengedtem az illetőt semmi probléma, mintha sétáltatni lennénk, szaglássza nézi és kész. De egyedül nem jön be senki, mert komyolyan harap, nem viccelődik. Tehát szerintem nem lesz probléma a kutyáiddal. A kuvasz hamar lerendezi a rangsorvitát és nem hiszem, hogy a NJ és a labrador nagyon ellenkezne vele, így veszekedés sem lessz. Egyébként is a pásztorkutyák falka állatok, falkában őrizték az állatokat inkább együtt dolgoztak, mint egymás ellen.
Itt egy jellemző kép a kuvaszról csak hogy megnyugtassalak. Eetetés egy kuvasz falkánál. Érdemes megnézni.
Most nézem már a kép nem látható valami miatt.
https://www.youtube.com/watch?v=ePsDxazWDUs
Ezen a videón egy kuvasz él családi kutyaként. Mellette vizylájuk, pulijuk is van. A videón az udvar is látszik, hogy mekkora területen vannak a kutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!