A kuvasz vagy a komondor tartható jobban városban? Kb. Mekkora udvarra van szükségük, ha mindennap többször sétálnak?
Kertvárosban, 120 négyszögöles kertben megfelelő tartási körülmények (foglalkozás, játék, séta, kaja, stb.) tartható. Több kuvaszos, komondorost, egyéb pásztorkutyást is ismerek, aki ezt betartva mindenféle gond nélkül tartja őket.
Nekem is van 1 komondorom Kispest kertvárosában.
Hát nem tudom... :/ Én a Kuvasznál különböző dolgokat olvastam arról, hogy mennyire tud alkalmazkodni a városi élethez, de a komondornál a legtöbb helyen azt olvastam, hogy elvan a városban és, hogy átlagos (nem nagy) a mozgás igénye.
"Ez a kutya városi környezetben, társként is tartható."
TartHATÓ. Persze. Meg üvegbúra alatt...
Hogy fogja magát érezni az a komondor szerinted? Mekkora területet fog őrizni, bejárni naponta 20x 30x?
10x10métert? Szerintem ez nevetséges.
Igen, ellenne ott, ahol a gazdi. Lehet, hogy még a sétát is élvezné. De elveszed tőle azt, amiért tenyésztették évtizedek óta. A teret, a szabadságot, azt, hogy őrizhet egy nagy területet szabadon.
Annak a kutyának térre van szüksége, és nem azért, mert futkorászik benne egész nap!! Mert nem fog fel-alá szaladgálni. De ez nem azt jelenti, hogy nincs szüksége rá.
Ugyan ez igaz a kuvaszra is.
Példa, hogy jobban megértsd: te sem egy 2m x 1m-es szobában alszol, élsz, pedig elférnél benne, ugye?
Nem igazan az a lenyeg hogy varos vagy tanya, hanem hogy legyen helye a kutyanak amit vedhet, orizhet. Egy 500 nm mar nem rossz. Persze minel nagyobb annal jobb. Talan komondor meg kisebb helyel beeri mint a kuvasz. A kuvasz mozgekonyabb, robbanekonyabb, meg vadaszatra is hasznaltak(hasznaljak) regen. Szerintem ha nem 10x10 es az udvarod, nyugodtan vadj bele. De ha megis ilyen kicsi, akkor talan szakertotol vagy egyenesen a tenyesztotol erdeklodj, h. melyik kutyat javasolja.Peldaul egy alom komondor kozul, a tenyeszto mar ismeri hogy melyik egyed felene meg neked, melyik turi jobban a szukebb helyet.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!