Afrikai oroszlánkutya vagy komondor?
Mind méretben, mind jellemben nagyon különböznek. Az egyik vadászkutya, a másik pásztorkutya.
A 700nm-es kert mind a kettőnek megfelelő.
Megfelelő neveléssel mind a két fajta elvan a gyerekekkel és más kutyákkal.
A macskával a komondor biztosan megbarátkozik. A rodi is, ha kiskorától kezdve látja, ismeri, de mivel ő vadászkutya, már rizikósabb a dolog.
A kinti-benti dolog inkább a rodinak kedvez. A komondor a termeténél fogva kissé elefánt a porcelánboltban. Ráadásul a szőr miatt rengeteg mocskot vinne be.
Ha sportosabb kutyára vágytok, mindenképpen a rodi, viszont nekik rengeteg mozgás kell. Ha a vadászösztöne erős, akkor vigyázni kell, hogy ne a szomszéd macskáin élje ki, mert az ilyen fajta kutyáknál akkor vörös köd ereszkedik le és csak a zsákmány számít. Akár kocsi elé is kirohannak.
Ha egy nyugodt, empatikus nagy mackót akartok, aki viszont kőkeményen őrzi a területét az idegenektől, akkor a komondort válasszátok.
A Kulcsi Komisz szerintem az egyik legjobb kennel. Munkavonalas, tesztelt kutyáik vannak, de családi kutyának is tökéletesek.
Sokan nyírják a komondort, bár akkor (szerintem) elveszti az egyedi komondoros küllemét.
A komondor sokat bír, tehát napi 20-30km-t is, hiszen régen is a nyáj, gulya mellett voltak, amikor azokat terelték, vándoroltak velük. Nyáron persze kevésbé és ha megmakacsolja magát, akkor addig nem fog felállni, amíg ő maga nem akar. Emiatt mondjuk valóban jobb, ha nyírva van.
Futni nem kifejezetten szeretnek, de ez nevelés kérdése. Ha hozzá van szokva, akkor simán. Van tájfutó, aki a lenyírt komondorral napi 10-15km-eket fut. A kutya mondjuk nincs több 45kg-nál, annyira szálkás. :-)
Szerintem rodi :)
Írtad hogy
-szeretsz futni,
-kinti benti(télen a rodi nem lehet kint gondolom) kutya
-kert
-sport :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!