Éhezik? Éhes lehet?
Az én kutyám 7 éves keverék, egy menhelyről hoztuk el párhónapos korában, és még mindig úgy eszik, hogy ha nem figyelnénk oda akkor képes lenne felfalni mindent. A macskának sem tudunk kirakni ételt csak elkerített helyre mert egyből megeszi azt is. Úgy zabál mintha hetek-óta nem evett volna.
Emiatt állandóan figyelni kell rá, mert emiatt nagyon elhízik.
A te kutyád két esélyes, vagy kinövi a "zabálást" vagy az is olyan lesz mint a miénk.
Én úgy gondolom a mi kutyánk azért ilyen mert maradandó "élmény" volt számára a menhely ahol valószínűleg, vagy megevett mindent vagy éhen maradt. A te kutyádnak nem volt ilyen élménye? Milyen környezetből hoztátok? Kapott ott elegendő ételt, vagy neki is "megkellet" harcolnia az ételért?
Sok kutya fogy a Brit premiumtól, én azt mondom, próbáljatok ki valami mást.
Ebben a korban inkább vékonyabb legyen, mint kövér, de az sem jó, ha eszik, eszik, de nem hízik.
Az előétele kifogástalan, az egyik legjobb kennelből van. 10 hetesen adta ide a tenyésztő, teljesen normális súlyban. Azóta kb. 1 kilót hízik hetente, de elég masszív testfelépítésű apja van. De nekem még így is soványnak tűnik, kinn vannak a bordái, a horpasza is eléggé beesett. Kinti kutya, tehát télire kellene a kalória, de az állatorvos nagyon óva intett, azt mondta tartsam soványan, mert ez a fajta nagyon hajlamos az ízületi problémákra(: Így aztán teljesen tanácstalan vagyok.
Nem 6 hónapos kortól kell átállni a napi kétszeri etetésre? Azt fokozatosan kell csinálni? Vagy hogy állítsam át?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!