Miért van az, hogy lassan három hónspos kutya a prémium táp után éhes?
Ez mindig táp- és kutyafüggő, illetve a kettő kombinációjának a függvénye, hogy mennyit kell adni az irányadóhoz képest. Én pl. Brit Premiumból majdnem kétszer annyit adtam, mint amennyit írtak, mégis fogyott tőle a kutya, pedig alapjában véve jó táp.
Az jó, ha kigombölyödik, majd egy óra múlva lelapul.
Ami a menhelyet illeti...változó. Van kutya, ami nem is ismeri a tápot és sokára eszi csak meg szárazon, van, amelyik állandóan falna, mert az van benne, hogy ki tudja, kap-e holnap, megeszik-e előle, stb.
Én a helyedben kicsit többet adnék, úgyis látod, hogy a nagy pocakból valójában mi marad meg rajta, kifejezetten kövér ne legyen, az a lényeg.
az, hogy mennyi van a csomagolásra írva, csak irányadó. nálunk is 15-20 dkg-mal többet kellett adni a kutyának, de ez függ attól is, hogy mennyit mozgatod. kölyköknek kifejezetten vékonynak, emberi szemmel szinte már soványnak kell lenniük. nem beszélve arról, hogy egy kölyök állandóan enne, hiszen most szokik le a napi 4-etetésről a 3-ra, majd a 2-re.
ne essen meg rajta a szíved, nem kell, és nem is szabad túl etetni.
( 2.5 kg máltai selyem, mivel az asztalnál "kérte" a kaját, hát adtak neki - éppen virsli volt a reggeli - 12!, igen 12 darab virslit! az volt a szerencséjük, hogy kihányta a kutya, így nem lett nagyobb baja. )
A 15-20 gramm töbletet napi szinten vagy adag szinten érted?
Egyébként köszönöm mindenki válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!