Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van az, hogy lassan...

Miért van az, hogy lassan három hónspos kutya a prémium táp után éhes?

Figyelt kérdés
Miért van az, hogy lassan három hónspos kutya a prémium táp után éhes? Happy Dog Medium Baby tápot kap, ami prémium kategória, nem kell kiegészítő, 4 kilós és ennek megfelelően az útmutató alapján 130 grammot kap 3 részletben, azonos időbeosztásban, de iszolyatosan éhes folyamatosan. Pedig jutalomfalatokat is kap játék, nevelés közben mértékkel. Én tudom, hogy minden kutya kienné a hűtőt és kaja dolgában nem ismeri a tréfát, kunyerál és képes betegre zabálni magát, de itt valami másról van szó. Látom, érzem, mert felneveltem már egy kutyát. Olyan érzésem van, hogy kicsit sovány, mert menhelyről jött, bár fejlődik, vastagodik picit, de ilyen konyhaajtó vakarós, eszeveszett éhségreakcióknak talán nem kéne lenni. Ha megkapja az adagját, ami ebből a száraztápból 43-44 gramm, gyakorlatilad addigra megeszi, mire felegyenesedek. Lehet, hogy ez a normális, lehet, hogy minden kicsi ilyen, de nekem valami furcsa ebben.
2014. okt. 21. 06:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
33%
A Happy Dog azért nem egy csúcskategória. Adhatsz neki nyugodtan többet is, ami azacskón van, az csak egy irányadó mennyiség. De a kutyák már csak ilyenek, állandóan tudnának enni. Az a jó, ha van étvágyuk.
2014. okt. 21. 07:33
 2/17 A kérdező kommentje:
Nem csúcs, de supreme kategória, ahogy olvasom. A boltban azt mondták, hogy emellé nem kell kiegészítő. Viszont azt nem értem, hogyha az ember adhat többet is az elhízás veszélye nélkül, akkor miért van ennyire pontosan grammra meghatározva, hogy mennyit kell adni?
2014. okt. 21. 07:47
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
A helyesen táplált kutya állandóan éhes és bármikor tudna enni! Különösen egy kölyök. Ha úgy jóllakik, hogy már nem éhes, nem bír enni, az azt jelenti, hogy túl van etetve. Az is rendben van, hogy soványnak tűnik. Az egészséges kutya alak a legtöbb ember számára soványnak tűnik, pedig nem az. Úgy is fogalmazatnék, hogy az amire sokan azt mondják, hogy "jól táplált", az orvosilag már kövér.
2014. okt. 21. 07:50
 4/17 anonim ***** válasza:
46%
Nem kell grammra pontosan kimérni az adagját! Az csak egy középérték, egy ajánlás. El lehet térni tőle és sokszor el is kell térni, de nem azért, mert kaparja az ajtót, se nem azért, mert éhesnek tűnik. Akkor kell eltérni, ha valóban indokolt. Az, hogy felfalná a világot is nem indokolja, hogy többet adj neki. Főleg, mivel te magad írtad, hogy szépen fejlődik, "vastagodik".
2014. okt. 21. 07:53
 5/17 A kérdező kommentje:
Nem lehet, hogy a menhelyi előélet miatt ilyen? Jó menhely, de talán nem kapott eleget, vagy elég jót.
2014. okt. 21. 08:00
 6/17 A kérdező kommentje:
Igen, most adtam neki még egy kicsit a reggelije után, még egy olyan 15 grammot, és most ki van kerekedve a hasa. Lehet, hogy valóban az a jó adag, amit kap, és normális, hogy éhenkórász. Mindenesetre holnap reggel megy a második kombináltra, és akkor megkérdezem az állatorvost.
2014. okt. 21. 08:03
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez mindig táp- és kutyafüggő, illetve a kettő kombinációjának a függvénye, hogy mennyit kell adni az irányadóhoz képest. Én pl. Brit Premiumból majdnem kétszer annyit adtam, mint amennyit írtak, mégis fogyott tőle a kutya, pedig alapjában véve jó táp.

Az jó, ha kigombölyödik, majd egy óra múlva lelapul.

Ami a menhelyet illeti...változó. Van kutya, ami nem is ismeri a tápot és sokára eszi csak meg szárazon, van, amelyik állandóan falna, mert az van benne, hogy ki tudja, kap-e holnap, megeszik-e előle, stb.

Én a helyedben kicsit többet adnék, úgyis látod, hogy a nagy pocakból valójában mi marad meg rajta, kifejezetten kövér ne legyen, az a lényeg.

2014. okt. 21. 08:16
 8/17 anonim ***** válasza:

az, hogy mennyi van a csomagolásra írva, csak irányadó. nálunk is 15-20 dkg-mal többet kellett adni a kutyának, de ez függ attól is, hogy mennyit mozgatod. kölyköknek kifejezetten vékonynak, emberi szemmel szinte már soványnak kell lenniük. nem beszélve arról, hogy egy kölyök állandóan enne, hiszen most szokik le a napi 4-etetésről a 3-ra, majd a 2-re.

ne essen meg rajta a szíved, nem kell, és nem is szabad túl etetni.

( 2.5 kg máltai selyem, mivel az asztalnál "kérte" a kaját, hát adtak neki - éppen virsli volt a reggeli - 12!, igen 12 darab virslit! az volt a szerencséjük, hogy kihányta a kutya, így nem lett nagyobb baja. )

2014. okt. 21. 10:47
 9/17 A kérdező kommentje:

A 15-20 gramm töbletet napi szinten vagy adag szinten érted?

Egyébként köszönöm mindenki válaszát!

2014. okt. 21. 11:12
 10/17 anonim ***** válasza:
A kölykök mindig éhesek :) És kistestű kutyák is hajlamosak lehetnek az elhízásra, szóval de grammra pontosan ki kell mérni az adagot, és nem bedőlni a könyörgő tekintetnek! Egyáltalán nem eszik keveset a kutyád! Sőt ha négy kg-os akkor az ajánlott gramm határát eheti.
2014. okt. 21. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!