Miért van az, hogy lassan három hónspos kutya a prémium táp után éhes?
Kérdező, én is azt csináltam, amit te, grammra kimértem a kiskutyám prémium tápját. Mivel viszonylag nagytestű kölyök, külön felhívta a tenyésztő és az állatorvos is a figyelmemet a soványan tartásra. Aztán eljött a tenyésztő meglátogatni a kutyust, és mondta, hogy nagyon sovány, egy helyett három bordája látszik, emeljük az adagot. Most az ajánlott adag másfélszeresét eszi naponta, és így is sovány még, csak már nem annyira. Az enyém is mindig éhes volt, de örülök, hogy a tenyésztő eljött, mert így már nem éhezik.
Szóval ha túl soványnak találod, emelj nyugodtan az adagon, mert az csak egy irányadó adag.
"szétvakarja a konyhaajtót és nyüszít, látszik rajta, hogy valóban iszonyatosan éhes és szenved"
Vagy csak megtanítottad rá, hogy erre a viselkedésre az a reakció, hogy kaját kap. Hamarabb megtanulnak manipulálni, mint gondolnád!
Nekem a 2 éves kutyám kicsit elhízott, ezt kb 1 hete látom, most picit kevesebb kaját fog kapni.
A 3 hónapos kutyám meg 2x annyit eszik és nincs elhízva, pedig méretre a két kutya egyforma, csak a kicsi növekszik, nyúlnak a lábai és a teste is, fejlődésben van és többet rohangál. A szervezete a kaját még a növekedésre használja, nem arra hogy a hájat beépítse.
Állandóan enne természetesen, de nem őrjöng ha elkezdek enni mellette.
Az szerintem se normális hogy ha annyira éhezik a kutya, hogy a falat kaparja. Ha vékonynak látod, kint vannak a bordái, gerince, akkor adj neki több kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!