Dobermann vagy Rottweiler való nekem? (Tovább lent! )
Sziasztok!
Ebből a két kutyafajtából szeretnék mindenképpen választani, nem az első kutyám lenne, születésem óta volt kutyánk, már nem vagyok gyerek. Szóval azért kérdezem, hogy melyik illik jobban hozzám, mert ezek lennének meg neki.
Lakásban tartanám, kimennék vele legalább 1-2 órát játszani/sétáltatni, szeretném Őrző-Védő ként betaníttatni(Kutya suli), szeretném ha mindent a gazdájáért típus lenne. Igazából a lényeg azon van, hogy lakásban tartanám a kutyát.
Előre is köszönöm a válaszokat!
"örző -védő kiképzés ?? hiszen még nem is szocializáltad, még az alapvető engedelmességet sem tudja ?? és te kiképeztetnéd, ( mivel te magad erre képtelen vagy !!! ) szóval vannak itt felmerülő kérdések ! "
Ha viszont félreértettem a mondatot, és úgy értetted, hogy magam képtelen vagyok kiképezni a kutyát, ez nem igaz, bár tény, hogy még nem képeztem ilyenekre ki egy kutyát sem. De egy ilyen suliban nyilván nem csak Én vagyok ott, ergo más kutyákkal is találkozik, erre is gondolni kell, szoktatni másokhoz, szocializálni a kutyát, ez plusz dolog ami jó neki.
Naponta kétszer MINIMUM le kell vinned a kutyádat sétálni, de a három vagy négy még ideálisabb lenne. Az egyik séta lehet ilyen 15-30 perces, a másik pedig 60 perctől akármeddig. A sétába tartozhat bele a játék, a bandázás más kutyákkal, szocializáció. A kutyasuli jó ötlet.
Ezek a fajták következetes gazdát kívánnak, jobban utána kéne nézned, melyik milyen. Miért pont őket szemelted ki?
Bármelyik lehet megfelelő foglalkozással, de én a dobermannra szavazok :) Nekem is volt, lakásban, ideális lakáskutya :) De csak mindennapos szellemi és fizikai fárasztás, tanítás, határozott következetes nevelés mellett! Lakásban az enyém sem ugatott, mint azt már írta valaki. Nagyon érzékeny lelkűek, ragaszkodóak, egyértelműen a gazdi mellett a helyük, de még egyszer: nagyon sok mozgást és agyi fárasztást igényelnek ahhoz, hogy normálisan viselkedjenek. Kutyasuli, őrzővédő mind jó ötlet nekik, és a sok séta, labdázás, gazdival ide-oda menés is jó. Már kiskorától hordd magaddal lehetőleg kutyaoviba is, és mindenfelé, emberek közé, hogy jól legyen szocializálva.
A vásárlásnál pedig fontos, hogy a szülők tenyészszemlések legyenek, lehetőleg német tenyészszemlések, a jó idegrendszer miatt.
1. Egy kutya minimum 150.000Ft
2. Az 1-2 óra nagyon kevés!!!
3. Én még várnék kicsit amíg kialakul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!