Mely kutyafajták tartoznak a legnehezebben lefáraszthatóak közé?
Foxi félék,vizsla,beagle,pitbull,staffi,border collie,aussie,belga juhász.Nem ebben a sorrendben,de szerintem ők azok akiknek elég sok mozgás kell.
Első,a rottweilernek szerintem átlagos a mozgásigénye.
De persze mint minden fajtából vannak pörgősebb és nyugodtabb egyedek :)
A terelőkutyák, juhászkutyák mert azokat fejben is kell fárasztani, nem csak fizikailag.
Rengeteg mozgás kell még agaraknak, terriereknek is. Fajtát szerintem nem lehet egyértelműen mondani a kérdésre.
Szerintem a munkakutyák, ezekből is a mindenes, esetleg őrző-védő kutyák. Pl. német juhászkutya, malinois, rottweiler, stb.
Sokan úgy vélik, hogy a vadászkutyák, de ez nem igaz! Velük elmegy az ember, szaladnak pár kört, otthon meg nyugiban vannak. Ha pár nap séta/szaladgálás kimarad, akkor is elvannak, nem rombolnak, fetrengenek a kanapén. Míg egy őrző-védő kutya pl. nehezebb eset :D Rotim (is) van, és elfárad ugyan a foglalkozás után, de fél-től pár óra pihenés után újra foglalkozni kell vele és így tovább... Ha pl. kimarad egy-két nap a séta/foglalkozás, akkor rombol, látványosan unatkozik, nincs úgy el pl. mint egy vadászkutya. Van vizslám is, szóval én ezt tapasztalom.
8-as vagyok.
Azért sztem azt nem árt tisztázni, hogy tök más a mozgás és a foglalkozásigény. Egy agárnak mondjuk sokkal nagyobb a mozgásigénye, mint egy rotinak, de egy rotinak meg a foglalkozásigénye a nagyobb, ezért is gondolom úgy, hogy a legkönnyebben lefáraszthatók a vadászkutyák, a legnehezebben pedig a 'munkakutyák'. A vadászkutya is munkakutya, de ugye az egy más kategória. A terelőkutyák vannak még hasonló szinten sztem, mint a 'munkakutyák', hiszen szellemileg őket is eléggé le kell fárasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!