Melyik a legbutább, vagy inkább a legnehezebben tanítható kutya?
Szerintem NINCS BUTA kutya. Vannak olyan fajták amiket önállóbbra tenyésztettek ki ezért nehezebbe fogadnak szót és nehezebben tanulnak, mert épp olyan kedvük van.
Pl: beagle, husky és egyéb szánhúzók stb.
Az ilyen kutyákkal sincs baj, csak arra használják amire kell. Vadásszanak, szánt húzzanak velük. Ne azt várják, hogy nyugodtan heverésznek egész nap a család örömére, és boldogan mennek a kutyaiskolába 100x elismételni az ülést meg a fektetést.
Az én "kicsi" németjuhászom elég nehezen tanul. Már ha megjegyezte, akkor nincs vele gond, mert azt már nem felejti el.
Szerintem nemcsak fajta kérdése, hanem a kutya egyéniségéé is.
Szerintem erre nem lehet választ adni. Van egy pár tompább agyú fajta, meg tompább agyú egyed, de nincs "leg".
Na meg mit nevezel tanításnak... Vagy, amelyik nehezen érti meg, mit akarsz, meg van olyan is, amelyik nagyon jól tudja, mit kéne csinálni, csak nehéz rávenni.
Nincs buta kutya, csak buta gazda...
Az egész titka, hogy időben és szeretettel kell nevelni a kutyát, minél korábban kell elkezdeni és kb. 16 hetes korára meg kell vele ismertetni a tanítani kívánt dolgokat, ezen az időszakon múlik a kutya jelleme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!