Melyik a legbutább, vagy inkább a legnehezebben tanítható kutya?
A tíz legintelligensebb kutyafajta
Annak alapján rangsorolták a kutyafajtákat, hogy mennyire képesek megérteni az új parancsokat, amelyeket ötnél kevesebbszer hallanak, és képesek-e legalább 95 százalékban teljesíteni elsőre az utasítást.
Ennek alapján a legintelligensebb kutyafajták sorrendben:
1. border collie
* 2. uszkár
* 3. német juhász
* 4. golden retriever
* 5. doberman
* 6. shetlandi pásztor
* 7. labrador
* 8. papillon
* 9. rottweiler
* 10. ausztrál pásztorkutya.
Akik pedig több száz ismétlés után sem értették meg teljesen a vezényszavakat: 1. basset hound; 2. masztiffok 3. beagle; 4. pekingi pincsi; 5. véreb; 6. borzoi; 7. csaucsau; 8. buldog; 9. basenji; 10. afgán agár.
Szerintem ez a lista nem teljesen hiteles, mert mi van ha van olyan kutya aki még a border collie-nál is jobb, csak épp ott ahol végzik a kiséretet, nincs ilyen kutya, vagy egyátalán ismeretlen?
Meg az okosság nem csak ettől függ. De szerintem mérvadónak jó.
Ja, a magyar kutyákat fel se vették a listára, úgyhogy nem egészen hiteles. Sőt, biztosan vannak egyéb kutyafajok is, amik lemaradtak.
Nem tudom a kérdésedre a választ, eddig csak két kutyát volt szerencsém tanítani: egy mudit meg egy schnauzert. A különbség tapintható:) A mudinak kb. 2 percébe telt megtanulni feküdni, a schnauzernek 10-be:) Ezzel nem akarom lemondani a schnauzert, lehet hogy csak ez az egy példány volt kicsit lassabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!