Melyik a legigénytelenebb, legnehezebben "kiirtható" halfaj?
Az a helyzet, hogy a természetet nem tudod saját magadra formálni, csak te formálódhatsz a természethez.
Tanulj az akvariszikáról, és bármit tarthatsz.
Én annyira igyekszem! A kezdő ebookokat elolvastam az akvarista.hu-n, megvan az alapfelszereltség, a heti 20% vízcsere, 15W szabványvilágítás, szűrő-levegőztető megy.
A halak egyenként lelassulnak, aztán már csak egyhelyben lebegnek olyan helyen, ahol a szűrő nem keveri nagyon a vizet, aztán lefekszenek az aljzatra de még lélegeznek csak nem mozognak, aztán megdöglenek.
Tuti behurcoltam valami kórságot, vagy én nem tudom... kapnak TetraMin tápot és mellé főtt répát, mikróban "megfőzött" uborkát, főtt borsót... az élő eleséget még nem jöttem rá hogy szerezzem be és etessem.
Igen, valószínűleg a fertőzés terjed. Megesik, hogy rossz helyen vásárol az ember, aztán ha elkezdődik a baj, már nem sok mindent lehet tenni. Azt javaslom, hogy kezdjétek előről az egészet, mossatok ki alaposan, forró vízzel mindent. Neomagnollal is érdemes fertőtleníteni mindent.
Olvassátok át a Horn-Zsilinszky: Akvarisztika c. könyvét is. Tartsátok be az üresjáratás idejét, aztán máshonnan vásároljátok a halakat (ha tudjátok).
A víz 26 fokos.
Murr,
én is erre gondoltam hogy elölről az egészet, de mit csináljak a maradék 5 szerencsétlen guppival? Vagy várjam meg míg megdöglenek, és utána fertőtlenítés és elölről? És milyen hallal? Én már nem merek guppit venni. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!