Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha egy kutya nagyon jó termész...

Ha egy kutya nagyon jó természetű, de az egyedül hagyást nem bírja?

Figyelt kérdés
Ha amúgy egy példásan jó kutya, nem erőszakos, nem makacs, alkalmazkodó, de az egyedül hagyást nem bírja, akkor is az egész nevelése rossz? Csak mert ilyet olvastam, hogy ha ezt csinálja akkor bizony azt jelenti hogy félre van nevelve, nem tudja a helyét. De ez most tényleg azt jelenti hogy alapjaiban is rosszul van már nevelve, miközben tényleg csak ez az egy baja van neki? Nem lehet, hogy jó kutya, csak egyszerűen ennyire ragaszkodó természetű? Fajtájából is ez adódna, társasági kuty. Kb fél óráig sír és kapar ha elmegyek otthonról.

2014. nov. 14. 11:53
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Fúúú, na ez nagyon hasznos volt!!! Konkrétan ebbe nem gondoltam bele, csak józan ésszel annyit próbáltam, hogy nem nyávogós hangon köszönök el tőle, hogy ne fogjon gyanút, mert amilyen okos, rájön hogy ha így búcsúzok tőle, szinte sajnálkozva, akkor valami hátsó szándékom van, és naná h izgatott lesz. Konkrétan lenyugtatni nem próbáltam, bár egyelőre nem is tudom, hogy fognék neki, mert ha látja a kulcsot a kezemben, kabátot rajtam, akkor bekapcsol a vészjelző nála, és félek hogy bármilyen kizökkentés hatástalan lenne. Ami fura volt, hogy azt mondta, az ásítás jó jel, mert az izgatottságot adja ki így magából, miközben én úgy tudtam, hogy olyankor frusztrált a kutya, és közel sincs ahhoz, hogy elengedje magát. Szerintetek melyik az igazság?

Na mindegy, ez egy hasznos kis videó volt, köszi!:)

2014. nov. 14. 13:39
 12/13 anonim ***** válasza:

Az ásítás egy sima pótcselekvés. A kutya izgatott/ frusztrált volt, te ezt megszakítod, de a felgyűlt energiát le kell adnia valahogy. Ilyenkor ásítanak a kutyák, vakaróznak, nyígnak egyet, ilyesmi. Attól még lehet újra izgatott az ásítás után, akkor újra korrigálni kell.

Fogsz egy pórázt mondjuk indulás előtt fél órával, ráteszed a kutyára, mikor pedig indulni szeretnél a videóban látottak alapján NYUGODTAN ÉS HATÁROZOTTAN (ha a fene fenét eszik sem idegesedsz fel!) korrigálod a kutyát. Mikor lenyugodott (fülek, szemek, farok állását figyeld főleg), akkor kimész, vársz mondjuk 3 percet, majd ezt jó sokszor eljátszod. És igen az elmenetel, hazaérkezés, sétára indulás mindig egy rituálé kell legyen, ahol megerősíted, hogy te továbbra is nyugodt és természetes vezetője vagy a kutyának, neki pedig továbbra is az általad felállított szabályokhoz kell alkalmazkodnia.

Személyes példa: volt egy antiszociális huskym, egy-két hét alatt viszont szépen sikerült kezelni az emberekre irányuló csipkedését és a kutyák elleni agresszióját. Egyik este azonban nem volt kedvem/ időm megvárni, hogy lenyugodjanak a kutyáim, mikor a pórázt előveszem, így csak gyorsan rájuk csatoltam, és indultunk. Az ismerőseim nem értették, hogy a jófej husky hogyhogy megint minden kutyát támadni akart. Nekem leesett, hogy ennyire sokat számít az a rituálé, ahogy a kutyával elindulsz.

2014. nov. 14. 13:56
 13/13 anonim ***** válasza:
Ezt is érdemes megnézned: https://www.youtube.com/watch?v=AIG1m2zxyRI Egyrészt hasonló a problémája, másrészt szerintem jól elmagyarázza, hogy hogyan lehet ezt a gesztus mászkálást kivitelezni.
2014. nov. 14. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!