Szerintetek kevésbbé unatkozna a lakásban tartott kutyám ha vennék mellé egy macskát?
Figyelt kérdés
Minden harmadik héten egyedül van 8 órát naponta, és ezt nehezen viseli. Bár minden nap elvisszük hosszú sétára, játsszunk vele, lefárasztjuk, de az egyedüllét alatt mindent leszed az asztalokról, benyit a szobákba, befekszik az ágyba, felkutat mindent amit nem is gondoltunk volna hogy megenne, mert amirő gondoljuk azt már eltesszük előle. És az a döbbenet hogy ha itthon vagyunk soha az életben nem jutna eszébe ilyesmit csinálni, mert nagyon okos, és jólnevelt, csak ha egyedül van, akkor szerintem nem tud magával mit kezdeni. Az is érdekes hogy ezt az utóbbi másfél hónapban csinálja, és előtte sosem, pedig akkor is egyedül lett hagyva. Szóval szerintetek egy cica segíthet a helyzeten? Teljesen tanácstalan vagyok. A cicán kívül már mindent próbáltunk.2010. jan. 28. 14:04
1/7 anonim válasza:
Miért pont cica? Miért nem egy másik kutya jut előbb eszedbe?
Amúgy a kutyával nevelési problémák vannak, csak rosszabb lesz, ha vesztek mellé még egy állatot.
2/7 anonim válasza:
Attól is függ persze, hogy mekkora kutyus. A mamám hasonló problémák miatt fogadott örökbe egy cicust a Bichonne-ja mellé és imdáják egymást, naphosszat birkóznak. :) Szóval ha kisméretű kutyuska akkor nem lehet belőle nagy probléma :)
3/7 anonim válasza:
A kutyád nem unatkozik, hanem szeparációs szorongása van.
Megoldás: bekapcsolva hagyod a rádiót vagy a TV-t. Adsz a kutyának egy KONG-ot vagy egy rágcsálni való csontot.
Amikor elmész, nem búcsúzol. Amikor megjössz, addig nem foglalkozol a kutyával, amíg teljesen le nem nyugszik. Így csökkented a találkozás-elválás okozta stresszt és trauma érzetet.
4/7 anonim válasza:
Neveld meg, megfelelően foglalkoztok vele, ennyit ki kéne bírnia. Más minden nap elmegy 8 órára dolgozni és mégis kibírja a kutyája ha mellette foglalkozik vele.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A rádiós ötletet mindenképpen ki fogjuk próbálni.
2010. jan. 29. 16:49
6/7 anonim válasza:
Ajánlom neked a Bach-virág cseppeket, nekünk tökéletesen bevált az egyedülmaradási félelem kezelésébe.A 4 tappancs honlapon bővebbet is olvashatsz erről.A mi kutyánk eszement módon ugatott és bekakált félelmében, de ez a gyógynövény keverék nekünk segített, persze azt mi is csináltuk hogy nem búcsúztunk és nem tutujgattuk egyből, ha hazaértünk.Minden kutya másképp reagál, a tietek rombol, de ez is félelmi jel, nem unalom.a macska nem segít szerintem.
7/7 Akiteki válasza:
Én a tvt szoktam bekapcsolva hagyni. Akkor majdnem olyan, mintha itthon lennék.
Egy cicával vagy egy másik kutyával elég rövid idő alatt elérnéd, hogy apróra szedjék a lakást a játék hevében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!