Kutyavásárlásnál adott garancia?
Sziasztok!
5 hónapja vásároltam egy Labrador kutyust.
Törzskönyvvel,utlevèllel,oltva,chipel ,garanciával.
A kutyust kiállításra vásároltam,megfelelő eredmènyek és szűrèsek után tenyèsztésre!
A kutyusomnak havonta eü. Gondjai vannak hólyaggyulladás,felfázás....
Most már ott tartunk h nem tudja vissza tartani a vizeletèt.
Most voltunk vèrvètelen,tápot váltunk az orvos javaslatára.
Plusz mèg megkell műteni a szemhéját mert eláll a szemètől és folyamatosan gyulladásban van.
A tenyésztője mindig azt irja h sajnáljs szegényt ,de 1 kölyöknek sincs ennyi gondja,sőt igazából csak az enyèmnek.
Mit tehetek? Vagy mit mondjak a tenyèsztőnek?
És mit akarsz tenni, visszaviszed garanciába a kutyát??? Én még nem hallottam, hogy "garancia" lenne élő állatra.
Mit tehetsz? Viszed orvoshoz, és megpróbálsz róla a legjobban gondoskodni.
Mit mondj a tenyésztőnek? Küldd el melegebb éghajlatra a bel és túltenyésztett kutyáival együtt. Mást nem tehetsz. A kutya nem tárgy, nem cserélhető,nem kikapcsolható. Ha te ezt így gondolod nem való neked kutya.
Nem adnám őt vissza semmi pènzèrt,nem ez a cèlom.
2 orvossal konzultalok,ezert mentem vervetelre is,most megyunk ultrahangra. Es igen kicsit rossz igy h ilyen beteges mert nagyon rossz azt latni h ejjel maga ala pisil almaban .... Stb.
El kell olvasni, mit is takar az adott garancia.
Kétlem hogy visszavásárlási garancia lenne, inkább olyasmi hogy ha valami komolyabb baja van a kutyának, az eladó állja az állatorvosi költségeket.
Persze hogy van élő állatra garancia!
Tenyésztő ismerősöm egy kölyköt 3000 euróért ad, 100%-os pénzvisszafizetési garanciát biztosít, amennyiben az eü szűrések valamelyike téves lenne. Van diszplázia szűrés, hallás-látás teszt, meg egy csomó minden amihez nem értek. De ha mégis beteg lenne a kutya, visszavásárolja 100%-os áron. Persze még egy kutyája se volt beteg, de akkor is ad garanciát, vásárláskor írja meg a szerződésbe. Úgyhogy nyugodtan menj a tenyésztőhöz, és beszéld meg vele a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!