Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek arról aki...

Mi a véleményetek arról aki kutyát érzelmi pótlékként tart? Ez pszichiátria esett? Vagy normálisnak mondható?

Figyelt kérdés
tehát nincs senkije illetve ö se szeret senkit de valakivel meg kell osztani a benne lakó szerettetett illetve kell hogy őt is szeresse valaki ezért vesz egy kutyát? Egyáltalán lehet ezen kívül más célból is tartani kutyát? Kérdezem úgy hogy nincs kutyám ( nyilván ha lenne lehet nem is tennék fel ilyen számotokra hülyeségnek tűnő kérdést)
2014. nov. 12. 21:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem minden normális kutyagazdi kizárólag ezért vesz kutyát, és ez is a normális.
2014. nov. 12. 21:32
 2/19 anonim ***** válasza:

15 éven át kell valakinek az érzelmi pótlék? Nem tudom.

Nehéz időszakokra viszont nagy segítség, jó társ IS. Mondom ezt úgy, hogy a hozzám szegődött macskám végig csinált velem egy egyetemet, 3 költözést lakásfelújítással, 3 szakítást és amikro megszületett a babánk, pár hónappal később elaludt. Én nem tudok rosszat mondani így, mindenki magának tudja, mi a szerepe a háziállatának az életében és nem biztos, hogy pszichiátriai eset.

2014. nov. 12. 21:34
 3/19 anonim ***** válasza:
56%
Mivel ezekre az emberekre jellemző, hogy gyerekként kezelik a kutyát, és nem kutyaként, ezért nem túl jó dolog. Egyébként normálisnak mondható, csak a hozzáértés hiányában a kutya a gazdi fejére nőhet, átveheti a vezető szerepet. Ez stresszt okoz a kutyának, hiszen ha a gazdi elmegy otthonról, akkor azt érzi, hogy nem tudja megvédeni a családot, falkát, nevezzük aminek akarjuk. Másik lehetőség, ha a kutya eleve alkalmatlan a vezető szerep betöltésére, mert bizonytalan, de a gazdi belekényszeríti ebbe a szerepkörbe azzal, hogy nem állít fel szabályokat, nem viselkedik vezetőként. Tehát aki ebből a célból vesz kutyát, általában épp hogy rosszat tesz a kutyának. Ilyen célra inkább a macska a megfelelő, bár valamilyen szinten őt is meg kell tanítani viselkedni.
2014. nov. 12. 21:36
 4/19 anonim ***** válasza:
17%
kedves kérdező: a helyesírás szabályait kéne unalmas óráidban elsajátítani, nem pedig azon agyalni, hogy ki és miért tart kutyát!
2014. nov. 12. 21:44
 5/19 A kérdező kommentje:
3 as akkor te miért mi célból vettél vagy fogadtál be kutyát? számodra mit jelent a kutya miért kell neked ?
2014. nov. 12. 21:45
 6/19 A kérdező kommentje:
4 mintha olyan sok helyesírási hibám lenne :) Nem tudom miért zavar téged ha engem érdekel hogy ki milyen céllal választ maga mellé kutyát. De nálad van egy gyanúm hogy betaláltam és rád vonatkozik igazán a kérdés .
2014. nov. 12. 21:48
 7/19 anonim ***** válasza:
Mert szeretem őket, jó velük foglalkozni. Dióhéjban kb. ennyi :D
2014. nov. 12. 21:51
 8/19 anonim ***** válasza:
74%
Azokat kivéve, akit a kutyát haszonállatnak tartják, mindeni más azért tart, mert érzelmileg (is) ad a kutya. A gazdi is a kutyának és a kutya is a gazdának, hiszen szeretik egymást, kár lenne tagadni. Azt meg, hogy kinek mit pótol és mit nem, milyen élete van, hányan szeretik és hányan nem, egy kívülálló sosem tudja megmondani.
2014. nov. 12. 21:53
 9/19 anonim ***** válasza:
0%
mellé ment, kedves kérdező, ugyanis nálunk a kutya munka "eszköz". de próbálkozz, másnál lehet hogy bejön a blöfföd.
2014. nov. 12. 22:04
 10/19 anonim ***** válasza:

Érzelmi pótlék, hááát az attól függ, hogy hogyan kezeli a kutyáját, és hogy kinek mit jelent ez a kifejezés!

Én nem érzelmi pótlékként tekintek a kutyámra. De ez nem jelenti azt, hogy nem szeretem a kutyámat. Van férjem, vannak gyerekeim, őket nyilván másként szeretem, és másképp is kezelem, mint a kutyámat. Mivel ők emberek, a kutyám meg állat. De attól még a családhoz tartozik. És nem pótlék, hanem családtag. És szerintem meg nem feltétlen normális az, ha érzelmi pótlékként tekintünk a kutyánkra. Inkább egy társként, nem????? Nekem ez a véleményem.

2014. nov. 12. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!