Milyen kutya való nekem ha 150 cm és 48kg vagyok? Nem szeretnék túl kicsit sem túl nagyot. De legyen megfizethető (50000 alatt).
Ez nem nagyzolás...
Egyszerűen kell a kutyának a szocializáció.Egy ilyen idős gyerek meg vigye,neki is kell nemcsak a kutyának.
Ha rozoga a kerítés, akkor bármelyik kutya kijut rajta, még egy kicsi is.
Beagle, terrierek és vadászkutyák nem javasoltak. Juhászkutyák sem. Igazából ... egyiket sem tudnám jó szívvel ajánlani nektek. Rengeteg gondotok lesz egy kölyök kutyával, mindent szét fog szedni és rágni az udvaron. Naponta sétálni kell vele, kutyagumit szedni vagy éppen az udvarról takarítani azt.
Egy kutya nem lelki társként fog tekinteni rád. Szeretni fog a maga kutya módján, hozzád fog bújni, de ha nem vagy határozott falkavezér a szemében, akkor oda sem fog bagózni rád. Húzni fogja a pórázt, elszökik, összeverekedik más kutyákkal ...
Talán egy felnőtt, nyugodt kutya felelne meg nektek, menhelyről. Olcsókutyát ne vegyetek, mert igen magas lesz később az állatorvosi költsége. De ha annyira nehezen veszed rá magad a mozgásra, akkor ne kínozz kutyát azzal, hogy az udvar unalmas rabságára ítéled! Járj át olyanhoz, akinek cuki, barátságos kutyája van vagy legyél önkéntes egy menhelyen.
Szerintem nem feltétlenül igaz, hogy 100.000 alatt nincs kutya. Én 25.000ért anyukám meg 40.000 Ft-ért vett fajtatiszta kutyust, és semmi bajuk. 5 éves mind 2 és köszönik jól vannak. Ezzel szemben a nővérem 120.000 Ft-ért vett tenyésztőtől egy fajtatiszta yorkshire terriert aki 4 éves, és már 5 (!) műtéten van túl. Sérve volt, combcsont fej elhalása volt ( ennek a betegségnek nem tudom a nevét) valamint az ízületei már most szét vannak menve. :-(
A drága nem feltétlenül jobb.
Nem olvastam végig az összes választ, de hadd jegyezzem meg, hogy most vagyok 23 éves. 20 éves voltam, amikor az első kutyám meglett. Egyetemista voltam akkor is és mellette dolgoztam. Azt kell, hogy mondjam, hogy egy kutya iszonyú nagy felelősséggel jár és minden egyes nap rá kell szánni az időt, hogy foglalkozzunk vele. 10 évesen szerintem nem vagy elég érett és felelősségteljes ehhez a feladathoz. Nincs pénzetek törzskönyves kutyára, rossz a kerítésetek stb., akkor mi lesz, ha megbetegszik a kutya vagy valami történik vele, el tudod képzelni mennyi pénzt ott kell majd hagynotok az állatorvosnál? Tudnék mesélni. Az én kutyám is szaporíóktól van, akkor még nem tudtam, hogy működik ez, de miközben kutyás lettem, sok dolgot megtanultam, pl. azt, hogy vagy jó kennelből, tenyésztőtől vesz az ember kutyát vagy kihoz egyet a menhelyről. A kutyám allergiás egy csomóféle dologra és amennyi pénzt ráköltöttem már, lehetne egy egészséges tk-es kutyám is, akinek nem kell néznem, hogy vakaródzik, mert viszket a bőre az ételallergiától és nem gyullad be a füle évente négyszer.
Szóval, Kérdező, jól gondold meg, mikor és honnan lesz kutyád, mert csúnyán átverhetnek és ráfázhatsz, ráfizethetsz még az olcsó kutyára sokszorosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!