- Tisztán tartott környezet.
- Kiskutyáknak méretezett könyített akadálypálya (,hogy ne erőltesse meg a csípőjét).
- Szoktatás idegen kutyákhoz, emberekhez, gyerekekhez.
- Alap parancsok tanítása.
- Vérmérséklet teszt.
- Klikker és egyéb lehetőségek bemutatása kipróbálása, hogy működne-e a kutyámon.
- Zörej különféle fésűk, eszközök, porszívó, HAJSZÁRÍTÓ-hoz szoktatás.
- Hogyan legyünk jó gazdák, tanácsadás, pozitív megerősítés, büntetés, mit mikor és hogyan kell csinálni. Kutya érzelmeinek, viselkedésének megértése tanórák!!!
Egyenlőre ennyi jutott eszembe. Célom, hogy a tenyészetem mellett kutyaiskolát is létre tudjak hozni.
Én rengeteget olvastam kutyanevelésről, így nekem az nem annyira jó, ha csak állunk és mesélnek. Gyakorlatom viszont nulla. De ez egyéni, talán az a legjobb, ha az oktató rugalmas és a gazdikkal legalább egy pár percet külön is foglalkozik.
Nagyon fontos még a jó légkör, bármekkora butaságot csinálok, ne "nyomjanak le", hisz az én önbizalmam tud majd segíteni a kutyának.
Mivel én stréber típus vagyok, szeretem a házi feladatokat, tehát minden olyat, ami gyakorolható és ha ezt gyakorlom, kapjak pozitív visszajelzést (felnőtt létemre ilyen piros pontos típus vagyok).
- Figyelmes kiképzőt, ha látja, rosszul járok el, ne átalljon azonnal rám szólni.
- Esetleg mobility lehetőséget.
- Bemutatót, ha lehetséges különböző tartási és tisztítási eszközt, használatban hogyan fest a klikkerezés, fejhám, frekvenciás síp, etc.
- Kis csoportokat!Szerintem 10 főnél bőven meg kéne állni, hiszen nem csak a kiskutya, a gazda is tanulásra szorul!
- Valamilyen téli lehetőséget, betont vagy termet, ne legyünk állig mocskosak egy fektetéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!