Nagyon szeretnék egy rotvájlert. Hogyan győzzem meg anyuékat? 13/L
De amúgy ettől függetlenül minden fajta kutyát meg kell nevelni! Nem kivételezni azért mert ő egy Labrador vagy XY fajta stb. Mert én már sok fajtából láttam elnevelt egyedeket. (És ezért életre megutáltam néhány fajtát.)
És ne szidjátok már többször le azért, mert elírta a nevét...
#9.
Csak annyit fűznék hozzá a mondanivalódhoz, hogy a roti sem fázik télen. Mert igaz viszonylag rövid szőrű, de az tömött. És télen a hidegben kicsit erősebb kaján kell tartani és nincs semmi gond.
A Boxer kényesebb erre, mert ő tényleg rövid szőrű, de vele sincs gond télen, esetleg néha megnáthásodhat de az sem vészes. Más részt jellemében sokkal simulékonyabb a rotinál, így aki őrző-védő kutyával akarja kezdeni a tartást, annak tökéletes első kutyaként is.
"Nagyon felelőségtelljes vagyok"
Kicsit önimádóan hangzott... De amúgy tényleg kisebbel kezdj!
Várj még azzal a kutyával!
Nekem a felelős állattartás ott kezdődik, hogy fogom magam, utánanézek mivel is jár az adott faj (és ez esetben fajta) tartása - tök mindegy, hogy új-kaledóniai vitorlásgekkót szeretnék kutyát. Te már ott buktad a dolgot, hogy ordít a kérdésedről, hogy nem vetted a fáradtságot, hogy neten rákeress a hőn áhított kutyafajtára.
Egy egyszerű google keresésből kiderült volna a számodra, hogy a rottweiler olyan határozott, erős kezű gazdát igényel, amilyen még a legfaszább, legrátermettebb 13 éves sincs, a puli meg a hatalmas mozgásigénye miatt problémás.
A másik az, hogy az anyagi vonzatának is illik utána számolni. Fajtatiszta kutya 100 000Ft (magyar fajták valamennyivel olcsóbbak), oltások, bolha- és kullancs elleni védekezés, minőségi etetés, kutyasuli (rotihoz erősen ajánlott), néhány tízezerFt vésztartalék. Nem tudom nálatok ez hogy megy, de engem konkrétan körberöhögnének, ha ilyen ajándékot kérnék.
Szerintem a szüleid is jobban hajlanának a kutyára, ha látnák, hogy tudatosan tájékozódsz és készülsz a kutyára. Ennek fényében én Jan Fennel könyveket kérnék idén karácsonyra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!