Ha harapós kutyát szeretnék, azt nem csak veréssel tudom elérni, igaz?
Ezt hallottam, h így működik, de ez nem igaz, ugye?
Meg a gazdára támadás mennyire gyakori a harapós kutyáknál?
Előre is köszönöm a válaszokat.
A kutya suliban első sorban téged tanítanak a következetes nevelésre, plusz a kutya szocializálódik. Ez által kiegyensúlyozott leszaz élete.
A veréssel max annyit érsz el, ( igen olvastam hogy nem áll szándékodban ) hogy félelmében neked támad. Ez az ösztön minden élő lényben benne van. Az életét félti.......
A rongyozás jó móka, pl egy rossz rongyal, de a kezedre soha ne húzd fel! Kézre TILOS harapni!
Etetésnél szoktasd arra
Még jöhetnek ilyen jó tanácsok, h miket csináljak, h engem legalább ne harapjon meg. Ez az etetéses dolgot ezt tényleg jónak képzelem, mert hozzászokik, h én nem veszem el tőle, főleg gyerekként jól hozzászoktatom, s nem lesz baj.
Egyébként most van egy keverék kutyánk, ahhoz simán oda merek menni, ha eszik akkor se morog egyáltalán, pedig nem a mi kutyánk volt, hanem mamámé, igaz, h az gyerek kora óta megszokott már engem valszeg. :)Ha ez is gyerekként jön, s sokat lát, sztem akkor ez se fogja félteni a kajáját tőlem, ha nem csinálom a táljához nyúlkálást, sztem akkor se biztos, nem?
De tényleg, ha tud még vki vmi jó módot, h biztos ne legyen baj a kutyatartásból az írja le pls. itt.
Ma olvastam metropol újságban erről, h nem olyan sok kutyatámadás van, mint azt lehet gondolni a hírekből.
A kutya támadások mind az emberek hibájából adók.
Én a kutyáomat mind így tanítottam, hogy fogfam a tányérját, körülöttük meg nyüzsgött mind két keresztlányom, meg a család. Soha nem jut eszükbe még csak morogni se. Volt olyan is véletlenül hozzáért az egyik gyerek, vagy éppen picit meglökte a kutya hátsóját. Egyik se foglalkozott vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!