Hogyan tudnám elérni, hogy minden rendben legyen éjjel, és ha nem vagyok otthon?
Még egyetlen kutya sem fagyott meg, amíg kint piszkolt. :))
Éjszakára, és amikor nincs otthon senki, szoktasd ketrecbe. Sokkal hamarabb igyekszik majd visszatartani a szükséget.
Én azt tudom mondani, hogy mi mit csináltunk. Lakásban lakunk Bp belvárosában. 3 hónapos koráig ki sem vihettük. Így bent végezte a dolgát. Megtanulta, hogy a szobába nem szabad, a lekövezett előszoba és konyha állt rendelkezésére. Próbáltuk pelenkára szoktatni, de nem ment, utólag jobb is.
Éjszaka velünk aludt a hálóban a saját helyén, ha pisilnie kellett kitotyogott az előszobába.
Onnantól hogy kivihettük 2 hét alatt szobatiszta lett. Voltak balesetek, de akkor már tudta mi a rend. Éjszaka sosem pisilt be.
Másik. Ha nem szeretnéd, hogy az ágyadban aludjon, akkor ne engedd/vedd fel magadhoz. Ha sír, sír. Egy-két alkalom után rájön, hogy ez nem müködik. Én eleinte azt csináltam, hogy odamentem a helyéhez, odahívtam, ha ott lefeküdt, kapott simit meg dicséret. Nagyon hamar megtanulta kb 1 hét, hogy neki a saját helyén kell aludni. Este ment magától oda.
És első naptól napi 4 órát egyedül volt (ez persze nem feltétlen szerencsés, de nem tudtuk megoldani a szabit). Ha aggódsz a lakás biztonságáért, akkor érdemes szobakennelt beszerezni.
esetleg tehetnél mellé egy régi pólót, amin érzi a szagodat, hátha attól megnyugszik.
Én egy régi pizsamámat "áldoztam fel", nálunk bevált.
Vagy esetleg egy nagyobb plüss állat is megteszi.
Esetleg holnap beszerezhetnél neki egy étellel tölthető játékot éjszakára. Azzal elbíbelődne egy ideig és közben talán el is aludna. (sőt ez utóbbi nappalra is remek elfoglaltság)
én a hajnali ébresztés után, (amikor hajnal 4-kor leszaladtam vele egy gyors pisire a ház elé), adtam neki egy rágó csontot és visszafeküdtem aludni. Hamar megszokta, hogy a séta után pihenés van.
Esetleg próbált este jól lefárasztani és aztán vacsi után mehet aludni. Fáradtan, jóllakottan kisebb az esély a nyüszítésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!