Melyik fajta illik hozzám?
Akinek hidegrázása van ezektől a kérdésektől, meneküljön kérem! :)
Előre leszögezném, csak kiskutyákkal vannak tapasztalataim.
Amit rólam tudni érdemes, elég sportos vagyok, 2 naponta futok 10-20 km-t, de ezt fel akarom vinni maratoni távra, a kutya a futótársam is lenne. Imádok kutyasuliba járni, ez szerintem a kutyának és nekem is remek kikapcsolódás, ill. "csapat építő tréning", ugyanebből a megfontolásból szívesen vinném mindenféle sportra, még ha eredményt nem is nagyon érünk el. A kutya bent fog lakni a házban velünk. Még ami fontos, hogy 5-10 éven belül gyereket szeretnék, illetve jöjjön ki más kutyákkal, mert a falkánkban addigra biztos lesz egy basset hound. Ketten fogjuk tartani őket a párommal, de a saját kutyámmal csak én fogok törődni ő maximum párszor eldobja a labdát neki.
Amit a kutyától elvárok, energikus legyen, mindig kész arra, hogy tanuljunk vagy játszunk, szeressen mindig a család és a közelemben lenni, nekem nem betörő elhárító, de ha idegen mászkál a portán, legalább ugassa meg.
A fajták amiken gondolkozom: malinois, beauceron, malamut, lajka, wolf spitz, mudi, skót juhász, boxer esetleg finn spitz vagy finn lappkutya (HA a külföldi tenyésztők adnak nekem kutyát, se az ára, se az ideszállítása nem fog problémát okozni).
Ha meglesz a kiválasztott fajta, természetesen a fajtamentéssel is felveszem a kapcsolatot, kérlek ne támadjatok le azzal, hogy fogadjak örökbe.
Szívesen olvasnám, hogy az egyik fajtát miért, a másikat meg miért nem ajánljátok, vagy ha ajánlanátok még további fajtákat.
Border collie, landseer, basenji, bedlington terrier, skóth juhász, husky, vizsla, foxterrier, németjuhász.
Stb.
Köszönöm a válaszod! :)
Kicsit nagyobb kutyát szeretnék elsősorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!