Idős kutya sétáltatása. Hogyan? Mennyi ideig?
Sziasztok!:)
Van egy 7 éves (tehát már nem fiatal) német dogunk és hát be kell valljam kissé elhanyagoltuk pár évig a sétáltatást (tudom, nem lett volna szabad... de anyáéknak sok a dolguk)és gondoltam elviszem sétáltatni de féltem az egészségét.
-Mennyi ideig sétáltathatom hogy ne eröltesse meg magát?
-Naponta hányszor?
-Nem lesz roszabb az állapota? (lentebb írok róla)
Szegénynek vesebetegsége van de már kezd kilábadozni belőle (vagyis már nem látszik annyira rajta)... és reménykedem hogy a séta jót tesz neki. Egyébként nagyon hiperaktív.. nem az a jellegzetes "öreg kutyus" :)
szia!
Spánielem 15 évet élt. Nagyon ritkán vittem úgy sétálni, hogy póráz volt rajta. Szépen jött mellettem mindig. Akkor állítottam le a sétákat, maikor már annyira rosszul látott, hogy neki ment egy oszlopnak séta közben. Utána gyorsan megvakult, megsüketült, de még legalább 3 évig boldogan elvolt az udvaron. :) Akkortájt már csak feküdt egy helyben, és vaklálta, hogy mit csinálok...szerettem azt a kutyát, 12 éves koromtól 27 éves koromig megvolt...az hosszú idő, és talán öregnek volt a legszeretetreméltóbb. Szépek az öreg kutyák. nálunk múlt ki, elaludt.
Szerintem addig sétáltasd, amíg élvezi. És ne fáraszd ki!
Nekem bichonom van és februárban lesz 13 éves.
Szeret sétálni a maga kis tempójában.Amikor a parkba vagyunk akkor is csak szaglászgat,hempereg.Elvan.
Ő öregkorára lett nagyon bújós,nagyon ragaszkodó :)
Aranyosak az öreg kutyák szerintem:) Én mindig azon vagyok,hogy minden napját szebbé tegyem.Minden sétát élvezzen. Már nem lefárasztani viszem le,csak úgymond levegőzni:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!