Két kutya sétáltatása egyszerre. Lehetséges? (Bővebben lent)
Van két kutyám, az egyik egy öregebb befogadott keverék ivartalanított szuka, ő évek óta nálunk van, a másik egy szintén keverék és szintén talált 1 év körüli kan kutyus, viszont nagyon feltűnően mutatja az amstaff fajta jellegzetességeit, csak kicsit még talán erősebb testalkata van. Ő 2 hónapja van nálunk. A kérdésem az lenne, hogy sok munkával lehetséges-e, hogy kettőjüket egyszerre vigyem sétálni? Csak azért fontos ez, mert külön külön nem tudom, ha a kant viszem el, a szuka úgy vonyít, hogy az összes szomszéd méltatlankodik, viszont ha a szukát, akkor a kan vonyítása mellé még az is párosul, hogy az amúgy szökésre egyáltalán nem hajlamos kutya kis híján kidönti a kerítést. (Nem túlzok, tényleg félek, hogy ledönti.) A szuka elég szépen sétál, néha kicsit huzigál, ilyenkor meg szoktam állni, ő meg már szinte reflexszerűen enged a póráz húzásán. A kan viszont elég kemény dió, azt hiszem, hogy eddig a pórázt sem ismerte, pár napba tellett, míg leszoktattam róla, hogy ne kötélhúzósdit játsszon vele, hanem menjen. Ezt mind a kertünkön belül csináltam, viszont ha kiviszem, félek, hogy olyan erős az inger, hogy megy a saját feje után, és én nem bírom megtartani. Persze azért elbírok vele, csak kissé nehezen. Így a másik kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám őt annyira "megszelídíteni" (egyébként a viselkedése olyan mint egy kisbárány) hogy a másik kutyámmal együtt vihessem sétálni. Egy ideig még megoldható a külön séta, de aztán a kerítésünket sem szeretném veszélyeztetni, és az sem lenne jó, ha a szomszédok feljelentenének. Erőszakos módszert nem akarok alkalmazni. A másik, hogy szuka kutyákkal borzalmasan rendes, de kanokkal elég agresszív. Ha séta közben találkozunk egy kan kutyával, mit csináljak? Segítene, vagy legalább mérsékelne ezen a problémán az ivartalanítás? És ha igen, mikor? Most még olyan gyerekhangja van, mint egy 2 hetes kölyökkutyának.
Ja és nem szeretnék tőle megválni, a szukának eddig is volt egy "barátja", nagyon megviselte az elvesztése, napokon át csak feküdt, pedig ő is nagyon energikus kutya. Mióta a másik itt van, látom, hogy újra él, így nem lenne jó szétszedni őket.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!