Két kutya sétáltatása? Ti hogyan oldjátok meg?
Ha egyesével sétáltatom őket, akkor rendesen fegyelmezetten jönnek láb mellett. De ha kettőjüket viszem, olyanok mint a bolondok. Ti hogy oldjátok meg?
Nem vagyok ilyenekre önfényezésre és hencegésre, lenézésre. Csupán tanácsra, hogy hogyan oldjam meg, és arra, hogy ti hogy oldjátok meg. Csak a módszerre.
Eleve úgy indulj el, hogy teljesen fegyelmezettek legyenek.
Ha ez negyedórába kerül, akkor annyiba, nem számít.
Utána meg csak tartsd fenn ezt az állapotot.
Minden kísérletezést, ami a rend megbontásához vezetne, még csírájában fojtsd el.
Még a gondolatát is.
Figyeld a testbeszédüket, hogy minél hamarabb észrevedd.
És aztán ami szerintem nagyon fontos, hogy hagyj időt a fegyelmezésre.
Állj meg, rendezd a sorokat, hozd őket teljesen abba az állapotba, ahogy egyesével sétáltatnád őket.
Csak nyugodtan, nem hajt a tatár.
Ha 3 percenként meg kell állni 2 percre, az se számít.
Agyilag akkor is lefáradnak, és a türelem meghozza a gyümölcsét.
Csak arra figyelj, hogy ne húzd fel magad, ha eleinte sokat kell fegyelmezni. Csak nyugodtan, ráérősen, te erőltesd rájuk a saját tempódat.
Én 3 kutyát szoktam sétáltatni, 2 az enyém, 1 a tesómé.
Elég nagy méretbeli meg aktivitási különbségek vannak köztük, ezért az egyik sokkal gyorsabban menne, mint a másik.
Nálam rendesen mennek, csak a tempójukat nehéz összeegyeztetni.
Én ezt csináltam mindig az elején, nekem bejött.
Nem adok nekik választási lehetőséget.
Bármelyik előresiet, vagy jobbra-balra kolbászol, azonnal leállítom, leültetem, megvárom, hogy felfogja, hogy ez most így nem volt jó.
Aztán úgy folytatom a sétát, mint ha otthonról indulnánk el.
Nem is tudok mit hozzá tenni az elöttem szólóhoz!!ugyan igy sétálok 6 kutyával!!
Mély levegő,és fegyelmezés!Ha beindulna valamelyik,tyúk lépésbe megyünk szinte,a lassú séta agyilag fárassza őket!
Nálam máe elég jó az összhang,pedig vegyes életkorúak együtt vannak,de még igy is szoktam,hogy séta közben egy-két fegyelmező gyakorlat!
Az a lényeg,hogy amig fegyelmezetten kell,sétálni,az addig fegyelmezett legyen!Nincs szaglálódás,nincs jelölgetés,láb mellett végig. amikor eljuttok egy szabad területre,ott lehet tombolás,futkározás,játék.
Haza felé meg megint fegyelmezett vonulás!
Sok sikert:)Majd írj,hogy hogy haladsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!