Milyen tápot adhatnék a kutyáimnak ebben az árkategóriában?
2 kutyám van, az egyik kb.25-30, a másik 45 kg körül van. Jelenleg aldis Rufus tápot kapnak, 3000 Ft 10kg... Amiket itt lehet olvasni, az igencsak összezavar. Tudom, hogy a nagy többség szemében már a 2. mondatomtól felelőtlen kutyatartónak számítok, mert milyen kutyatartó az, aki úgy vesz magához kutyát, hogy nincs pénze 1000Ft/kilós tápra... Mondjuk a gyerpis esélytelenek közül vannak mindketten, és szerintem még mindig jobban ínyükre van a szar táp, mint az örökre elaltató tű...
Na mindegy, nem provokálni akartam, mert tényleg szeretnék tanácsot kérni, hogy esetleg van-e ilyen árkategóriában jobb táp is a kutyáimnak. Igen, sajnos többet nem tudunk rászánni, pedig nagyon szívesen etetném Orijennel... Ha lenne miből. Az aldis táppal asszem kb. 300 forintra jön ki egy napi kaja nekik.
A BARF leginkább azon múlik, mármint, hogy olcsóbb-e vagy sem a tápnál, hogy merre laksz és milyen húsforrásaid vannak/lesznek. Szabolcsban pl. nagyon drágák a húsok, kevés a választék, míg aki Pest közelében laknak, sokkal olcsóbban etetnek és változatosabban is, mert jóval olcsóbban tudják beszerezni. És a hús csak egy dolog, de mellé kell még gyümölcs, zöldség, kiegészítők, szóval egy fokkal se olcsóbb a tápnál...
Ebben a 3000ft/10 kg árkategóriában nem nagyon tudok semmit, ami jobb lenne az aldis tápnál :/ A brit van még, ami viszonylag olcsó és jó, mi 10 vagy 15 kg-t veszünk kb. 7000-ért, igaz, hogy csak az egyik kutyám eszi (20 kg) és neki elég 2-3 hónapra. Más nem nagyon jut eszembe :/
Azt a tápot nem ismerem, de a Fer Dog Crok nevű magyar táp jó minőségű és szállítási költséggel együtt 320 ft/kg-ra jön ki az ára. Öcsémék kényes ízlésű yorkieja is megeszi. Azon kívül a Jungot vettem még, mikor nem jött nekik elég a Crokból. A többi fajtát nem próbáltam, azokban keveslem a vitamint. Ez talán még belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!