Mi bajuk lehetett a kutyáimnak?
eltemettem békében őket,
elég rossz volt látni mi történt velük
Még ezt találtam:
"Ha beteg, vagy sérült a sün
A leggyakoribb sérülés a kutyaharapás. A kutya órákig képes ugatni, és próbálja harapni a sünt, még akkor is ha szájába, orrába fúródnak a tüskék. Ennek a harcnak általában mindkét fél áldozatul esik, és a sünöknél ez gyakran fatális sérülésekhez vezet. Főleg nyáron, esőzések után amikor a giliszták megjelennek az aszfalton, sok sünt gázolnak el, ezért az eső után útszélen koborló sünt érdemes biztonságosabb távolságba vinni.
Terjeszthet betegséget a sün?
Nem ismert olyan betegég, amely emberekre veszélyes lenne. Gyakran azonban nagyon sok a sünökben a bolha és a kulancs, bélféreg, befogadott sünök esetén erre érdemes figyelni.
Mire figyeljünk a védelmükben?
► A komposzthalom átrakásánál, vigyázzunk a vasvillával, mert gyakran találhatók sünök a benne, vagy körülötte.
► Szintén vigyázzunk az avar égetésénél, nincs-e az avarhalomban sündisznó.
► Ahogy kutyára, macskára, a sünökre is veszélyt jelent az egér illetve patkányirtó granulátum.
Dr. Fenyves Ildikó
www.allatorvos.net"
A lényeg a cikk végéről, sünit is lehet mérgezni patkányirtó szerrel, és ha mérgezett sünivel harcoltak a kutyáid, van esély rá, hogy ők is bevitték a szervezetükbe a mérget. S akkor ezért a vérzéses halál. De ez csak találgatás, aminek semmi értelme!
Nekem is ép ez járt a fejemben, hogy miért nem írsz arról, hogy az orvos mit mondott, hogy amint láttad a jeleket rohantál velük egy rendelőbe, hogy mit mutattak a véreredmények, az ultrahang?
Hja, most jön az hogy:
-gyerek vagyok
-nincs pénz
-nincs orvos
-nincs kocsi
-azt hittük jobban lesz
-a Pista bácsi mondta h adjunk neki tejet, de nem használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!