Képtelen vagyok megkötni a kutyát mit tegyek?
lehet hogy a pozitiv megerősítést kipróbálom , a kennelt is.
Bár nem tudom hogy az működni fog e , mert tudja hogy ha valami nem megszokott akkor azzal célunk van, és fél hogy csak nem pl oltás , vagy tabletta (pl féreghajtó) a vége.
Kolbászt sem veszi el mert tudja hogy az nem az ő kajája , és ha azt adom abba már van valami
Bocsi, de eddig hogy tanítottad őket, ha nem pozitív megerősítéssel?
Ahogy elnézem itt a válaszaidat, lehet az lenne az alap feladat, hogy megértsd, hogy működik a kutya. Ehhez tudom ajánlani Jan Fennel Kutyapszichológia című könyvét. A póráz két végén c. sorozat is hasznos lehet (kis keresgetéssel meg lehet találni neten, volt benne nyakörviszonyos kutya is). Valószínű annyi történt, hogy a kennelt is, a nyakörvet is negatív élményekkel társítja. Egyébként a kutyák iszonyat okos jószágok, meg lehet nekik tanítani, hogy ne menjenek ki a kapun, ha nem hívják őket.
tutalom falattal tanitzottam meg dicsérettel , ül fekszik hozd ide. több trükköt nem tudnak , nem is erőltetem , sokat foglalkozok velük , bezsélek hozzájuk . az amelyika nyakörvtől fél az a fél a viharban is így villámlós időben a konyhában van . eleinte kiküldük de remeg reszket. nem ugrál a konyhába keres egy helyet ahol nem zavar és ott gubbaszt.
ha rászólnék kimenne . de látom hogy mennyire fél. hatalmas utya de kicsit nyuszi a lelkem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!