Vajon miért nem megy a szobatisztaság?
Ha nyitva hagynád az ajtót éjszakára, vajon kimennének?
Volt egy ideiglenesem, az a kölyök valahogy kinézte magának az előszobát, ugyan az volt, mint nálad, viszont érdekes volt a sztori, mert az ajtó nyitva volt, az elé csinálta, csak belülről. Időm, energiám sajnos nem volt rá, mindenesetre egy próbát megérhet a nyitott ajtó.
A másik ötletem, hogy jóval korábban etetsz és a vizet nem hagyod előttük.
ha nincs testi oka akkor ennek lelki oka van. Én javaslom, hogy altasd őket boxban vagy a hálószobában magad mellett, nagy valószínűséggel csak egy kialakult rossz szokás amit a forgatókönyv megváltoztatásával el fognak hagyni.
(nekem a nappalit nézte ki magának az egyik kutyám minden éjszaka, őt elkezdtük boxban altatni, ott persze nem piszkított be, 1-2 hónap után már ki lehetett engedni újból, hogy máshol aludjon, és soha nem tért vissza a probléma)
Szerintem ilyen kutya ajtót kéne tenni a bejárati ajtóra:
És akkor mehetnek ki-be amikor jólesik.
Már a pelenkával elrontottál mindent. Miért kell egészséges kutyának pelenka? Annyi időre kimehet, míg pisil/kakil.
Az öt hónaposnál még nem akkora probléma, mert van kutya, ami 8 hónaposan lesz csak szobatiszta, de a 3,5 évesnél már igen nagy gond ez.
Kezdj mindent az alapoktól. Ha kint végzik a dolgukat, dicsérd meg őket. Éjjelre viszont kell nekik víz. Ha a lakásba csinálnak, NE szidd le őket! Ha pár hét alatt nincs változás, akkor kiképzőhöz kell mennetek, mert más eredetű a probléma.
Mind2 kutya mentett, nem azért lettek mert mi akartuk, hanem mert nem akartuk a sorsukra hagyni őket.
Sajnos boxra nincs lehetőség, de amúgy a pelenka azért kellett mert albérletben lakunk és a tulaj nem nézte jó szemmel hogy a kutya mindenhova odapisil. Hiába mondtam neki hogy idő míg megtanulja. Kutya ajtót meg nem szerelhetünk fel mert nem engedik. Meg ha lenne a tulaj 2 macskája állandóan bejönne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!