Kiskutya bepisil álmában - ez meddig normális?
Három és fél hónapos kiskutyám időnként bepisil álmában. Már hetek óta nem fordult elő, és általában csak egyszer-egyszer van ilyen, de ma kétszer egymás után. Tegnap kapta a veszettség elleni oltást, lehet ennek bármi köze most ehhez? Ébren már szinte szobatiszta.
Ő más a negyedik kölyök, akit felnevelek, de az előzőeknél nem fordult ilyesmi elő, úgyhogy kicsit tanácstalan vagyok. Utalhat ez inkontinencia-problémára? Meddig normális, mikor kezdjek aggódni? Volt másnak ilyen tapasztalata kölyökkutyával?
Még kicsi, ne vonj le túl nagy következtetéseket.
Nem tudom az oltás mennyire viselte meg, az én kutyámnak az ivartalanítás után még kb 1 hétig "rémálmai" voltak.
Ha az oltás nagyon kiborította, lehetségesnek tartom, hogy az okozhat időlegesen ilyesmit.
Köszi mindenkinek. Tudom, hogy még fiatal, de mint írtam, az eddigi kutyáimnál nem volt ilyen, ezért érdekelt, hogy másnál volt-e. Akkor most megnyugodtam.
Utolsó: a szuri maga nem viselte meg, de most abban a fázisban van, amikor az idegenek ha akarnak valamit tőle, az "jujjuj", szóval mikor a doktornő feltette az asztalra, akkor is becsurizott picit, lehet itt van a dolog elásva.
elmesélem az én történetemet, a főszereplő kutya most 6 éves, kennelem alapító szukája, azóta makk egészséges.
elhoztam 8 hetesen, és szinte egyfolytában pisis volt a feneke, sokszor is pisilt, illetve néhány nap után láttam, hogy mintha gennyes lenne a pisije. uccu doki, felfázás, antibio. sajnos kinti kutya volt még akkor, nem láttam folyamatosan, hogy mikor mit csinál, csak azt, hogy újra és újra gennyes lett a pisi, mikor elfogyott az antibiotikum. de ugye az antibiotikum nem cukorka... egyre keményebb és keményebb szereket kapott, 4 (NÉGY!) kúrája lement, közben győztem adni neki a probiotikumokat, hisz még csak 3-4 hónapos volt... a tenyésztővel hülyére aggódtuk magunkat, már ott tartottam, hogy mintavétel - bármit is mond a doki - és vizsgálják be, hogy mi a frász ez. (volt uh is, az se mondott mást, mint felfázást) aztán hazamentem anyuékhoz, ahol a kutya a lakásban volt velem, és ott láttam, hogy ha alszik és felkel utána pisifoltot hagy a földön. ahogy elhoztam 8 hetesen, már szobatiszta volt, és mikor ébren volt soha nem csurgatott be! lement az utolsó kúra is, és akkor már figyeltem a dolgot, álmában mindig bepisilt, a feneke ettől ugye átázott, könnyen bejutottak a bacik, és ettől lett felfázós. legközelebbi vizitünkön a doki a homlokára csapott, adott egy 300 forintos asztma gyógyszert, az meggyógyította az inkontinenciáját - merthogy az volt neki... azóta semmi baja.
szóval ne vedd fél vállról, a kölyökkori inkontinencia kezelhető, ráadásul elég olcsó a gyógyszer. ha viszont közben felfázik, akkor annak a kikezelése már jóval drágább lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!