Egy házban lakunk egy cirka 50 kg-os pittbullal, aki vadászik a kutyámra. Eddig kétszer támadt ránk póráz nélkül, a legutóbbi támadás miatt az ügyeleten kötöttem ki mert megmart. Bejelentés megvolt, de még mindig elengedik. Mit tehetek még?
Az én kutyám 13 kg, pórázon visszük, csak menekül, a pitt póráz nélkül rohangál a lépcsőházban és a lakótelepen.
Többször kértük a gazdákat is, tegyék pórázra, de azóta is szabadon eresztik (saját bevallásuk szerint meg se tudják tartani ha kitör, nem is biztos hogy volt valaha pórázon).
Hát én sem örülnék egy ilyen ebnek a lépcsőházban (lakik nálunk elég sok, köztük pitt is, de szerencsére egyikkel sincs soha semmi gond).
A kutya támadólag lép fel a saját területén kívül, most még csak kutyával szemben, de várjátok meg, amíg egyszer egy ember lesz az "áldozat".
Kinek jelentettétek őket? Jegyzőnél szokás ilyesmit intézni. Sajnos a hivatalos szerveknek az egyetlen megoldásuk, hogy állatot elvenni a tulajtól és bedugni egy gyepire. Ez sem megoldás. Egy hozzáértő gazda mellett kezelhető volna, de gondolom nem akarnak megválni a kutyától.
Nehéz helyzet. Akármit is teszel, azután te leszel a sátán maga a szemükben.
"Bejelentés megvolt"
Ez rendőrségi feljelentést takar, látlelettel?
A házirendekben általában szerepel, hogy a közös területeken, lépcsőházban nem lehet póráz nélkül a kutya. Bármilyen fajtájú is. Közös képviselőnél tegyél bejelentést első sorban.
Hol volt a "bejelentés"? Első sorban a téged ellátó orvos kötelessége a harapást jelenteni az ANTSZ-nél. De azt, hogy embert harapott a kutya, neked kell a rendőrségen jelezni.
Teljesen mindegy a kutya fajtája. Kezelhetetlen kutyát kötelessége a gazdájának kézben tartani és megtenni mindent, hogy másoknak ne okozzon bajt.
A látleletet felvevő orvos megtette a bejelentést, de a hatósági állatorvos csak a veszettség miatti 14 napos megfigyelést végzi, attól, hogy nem veszett, sajnos még veszélyt jelent ránk. Megpróbálok majd kapcsolatba lépni vele, hátha tud segíteni. A közös képviselőnek is jeleztük, ő elvileg figyelmeztette őket, de sajnos semmi hatása. Rendőrségen nem voltunk még, foglalkoznak ők ilyesmivel? A jegyzőt is mindenképpen megkeressük.
Tudom, hogy nem fajta függő, ne értsetek félre, csak sajnos az se nem mindegy mekkora, milyen erős kutyát kezel ilyen felelőtlenül a gazdája. Köszönöm nagyon a tippeket, mindnek utánajárok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!