Mit tegyek, ha az utcán kap idegrohamot a kutyám?
Kicsit hasonló jellegű problémával küzdünk:
Kölyökkutyámat megtámadta 2 kutya is még pár hónapja, az egyik nyitott kapun rohant nekünk, a másik kibújt a lyukas kerítésen. Mivel mind a 2támadás hátulról történt, így nem láthattam előre, nem is sejtettem, sajnos elkerülni sem tudtam. Azóta az ugatástól eltekintve kb hasonlóan kezdett reagálni az összes kerítés mögül ugató kutyára, sétálni sem akart arra menni, vagy vonakodott magától az iránytól, vagy kegyetlenül elkezdett húzni előre, hogy jussunk már túl azon a szakaszon.
Én meg direkt arra vittem, közömbös maradtam és klikker-jutalomfalattal megpróbáltam elvonni a figyelmét. 1-1,5hónapja csináljuk, nagyon ritkán kezd el még mindig húzni, de most már sokszor elég, ha megszólítom és lelassít vagy kicsit korrigálni kell, de nem erőből, csak jelezni neki, hogy húz. Ha egy jutalomfalattal elvonom a figyelmét akkor a legnagyobb kerítéstépés kellős közepén is képes arra koncentrálni, elhagyva a házat egyből visszaáll 'normál üzemmódba'. Bevallom az elején reménytelennek tűnt, néha egész jól haladtunk, utána minden ok nélkül kicsit visszaesett, de most szintén jól haladunk. Úgyhogy én sok sok türelmet, higgadtságot és ha klikkereztek akkor azt, ha nem akkor jutalomfalatos figyelemelterelést tudok ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!