Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Border Collie fél éves kutyám...

Border Collie fél éves kutyám örökké csipkedi a gyerekeimet, hogyan szoktassam le?

Figyelt kérdés
a gyerekek 3,5 ill. 1,5 évesek,a nagyobbik fiamat csak akkor csipkedi ha motorozik vagy szalad de a kicsit ha elesik rögtön odamegy és többször belecsíp mire odaérek már nagyon sír a kicsim.Folyamatosan szoktatom le róla engem már nem is csíp de a gyerekek nem tudják nevelni mert kicsik.nagyon féltem főképp a picit!
2014. okt. 20. 10:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

engem játék közben szokott néha csípni, olyankor rászólok, és abbahagyja

kölyökként nagyon állandóan csípek, még séta közben is a lábam, ilyenkor megfordultam és erélyesebben rászóltam, egy idő után leállt vele

2014. okt. 20. 10:42
 2/17 anonim ***** válasza:
Alapesetben terelőkutya. Szisztematikusan koppints a fejére, vagy tanítsd meg neki NEM!-et egy határozott kimondással és felélépéssel. Nehogy később is megtartsa ezt a "jó" szokását, mert az fájhat.
2014. okt. 20. 10:48
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Terelőkutyát vettél, és azok bizony csípnek. Talán jobb lett volna, ha idősebb már a kutyus, mire jönnek a gyerekek...együtt nevelni őket nem lehet könnyű.

Ha nem boldogulsz, kérj segítséget kiképzőtől.

Vagy csak akkor találkozzanak a gyerekeid a kutyussal, ha megfuttattad alaposan.

Azért csípi őket, mert terelni szeretne. Benne van a vérében.

Jobban jártál volna egy őrzőkutyával.....

2014. okt. 20. 10:48
 4/17 A kérdező kommentje:
Engem tiszteletben tart ha futok vele akkor sem csipked már,de a kisebbik gyerek nem tudja még nevelni mert még beszélni sem beszél.Ügyesen kikerüli a kutyát amúgy, így a csipkedés is elmarad akkor,de ha elesik a pici akkor van gond akkor csipkedi össze vissza mire odaérek,hiába van lefárasztva a kutya.többször rászóltam már a kutyára de kihasználja a lányom pillanatnyi gyengeségét!
2014. okt. 20. 11:10
 5/17 anonim ***** válasza:
83%
Nekem ugyan nem terelőkutyám van, de szerintem megpróbálkozhatsz azzal, hogy amikor a kutya akcióba lendülne, akkor tiltod (Nem, Fúj, stb.) ha meg nem hallgat a tiltásra, akkor megfogod a nyakörvét/grabancát, leszidod szóban, aztán szépen kitessékeled a szobából/házból és kizárod. Pár perc bünti után hívd be. Ha megint elkezdi, megint kizárod.
2014. okt. 20. 11:17
 6/17 anonim ***** válasza:
80%
ezt hivják terelő ösztönnek. és ezt komyolan irtam. Munakkutya nem családi kutya
2014. okt. 20. 11:36
 7/17 anonim ***** válasza:
75%
Nem rászólni kell ezért, hanem akkora pofont adni neki, hogy a fal adja a másikat. A gyerek tabu. Véletlenül belecsíp a szájába, a szemébe, és egy életre elcsúfítja az arcát, ha meg nem vakítja azonnal.
2014. okt. 20. 12:29
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Akumival értek egyet. Azzal mire megy az ember, ha százszor rákoppint a kutya orrára? Semmire. Nem a gyerek dolga, hogy a kutyát megnevelje. Egyszer kellene helyre tenni, aztán már értene abból is, ha rápisszegnek. Nem egészen normális ugyanis, hogy a kutya tereli a gyereket, akkor sem, ha terelőkutya. Tudja magát kontrollálni, a nyájat sem ész nélkül tereli ugyanis.
2014. okt. 20. 14:01
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nagyon komolyan tiltsd, büntesd, ahogy Akumi írta. De a bc egy hihetetlen terhelést igénylő munkakutya, nagyon ajánlom, hogy járj vele rendszeresen terelni! Ne csak tiltsd a viselkedését, hanem adj neki lehetőséget, hogy az ösztöneit valahol levezethesse, kiélhesse.
2014. okt. 20. 14:20
 10/17 anonim ***** válasza:
36%
Nem azt írtam egyeszám második személyben, hogy a gyerek adjon neki egy fülest, hanem a szülő, amikor csak észreveszi. Nyilván vannak esetek amikor együttmarad a picivel kettesben. Én csak attól félek, hogy az ösztönök felülkerekednek, vagyis pár hónapig megállja, majd újrakezdi. Terelőkutya nem szerencsés lakásba, állítólag a szőre is máshogy nő onnantól.
2014. okt. 20. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!