Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek érdemes ettől a...

Szerintetek érdemes ettől a tenyésztőtől kutyát venni?

Figyelt kérdés

Egy tenyésztőtől vennék egy csivava kiskutyát, azt mondta, hogy mivel hobbi célra lenne és nem tenyésztésre és kiállításra ezért 50.000, ezzel nincs is semmi gond, de kérdeztem, hogy törzskönyvet kaphatunk-e, erre azt mondta, hogy igen, de akkor 100.000 ft, mert hobbi célra nem szokott törzskönyvet adni, így olcsóbban is adja. Még talán ezzel sincs gondom, mert tulajdonképpen nem lényeges a törzskönyv, de nem szeretném, ha felnőttkorában meglepetés érne és több mint 3 kg lenne, vagy nem úgy nézne ki. Egyébként most 5 hetes és 40 dkg, azt mondja hogy felnőtt korára kb. 2 kg lesz. Mondtam neki, hogy jó, elküldte az adásvételi szerződést és ilyet találtam benne:

"Vevő kijelenti, hogy az Eladó tájékoztatta arról, hogy az adásvétel tárgyát képező kutya (kölyök) kiállítási és tenyésztési célra történő megvásárlása természetes kockázattal jár, mert a kölyök előnytelenül fejlődhet úgy, hogy később a tervezett célra alkalmatlanná válik. Vevő jelen adásvételt ezen információ tudatában köti meg. Vevő erre tekintettel eltekint minden olyan későbbi követeléstől, amelyeket a későbbiekben fellépő, vagy megállapításra kerülő hiányosságokra vagy betegségekre /szerzett/ alapozna. Kivételt képeznek ez alól azok a rendellenességek /öröklött/, amelyek a kutya átadását követően állatorvos által kerülnek megállapításra, és igazolásra, és amelynek egyértelműen fenn kellett állniuk már az Eladónál."

Most ezt nem értem, azt mondta tud adni törzskönyvet, csak akkor drágább lesz, de akkor miért írja, hogy nem alkalmas tenyésztésre, nem akarom tenyészteni nem azért, csak nem értem, akkor miért kaphatna törzskönyvet, ha nem alkalmas? Mindenképpen szeretném megvenni, mert nagyon metetszett, de azért nem szeretnék meglepődni pár év múlva, ha már pénzt adok érte, mert annyi erővel menhelyről is hozhatnék keveréket....

2014. okt. 17. 17:47
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Igy mindjárt jobban hangzik.:)
2014. okt. 17. 19:08
 22/33 A kérdező kommentje:
Szerintem is. :) Nekem az a fontos, hogy egészséges és fajtatiszta legyen, nem számít mennyibe kerül, ha megbízható helyről van. Inkább tőlük veszek. :)
2014. okt. 17. 19:11
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Vannak akik azért nem adják ki a törzskönyvet a hobby kutyánál, nehogy a gazdi menetközben meggondolja magát, és a kutya valamilyen uton módon mégis tenyésztésbe kerüljön. Igy odaadja féláron, papir nélkül. A szerződés mint a pedig amit átküldött a netről letölthető adásvételi minta. De ha törzskönyves kutyát veszel, ez a pont akkor is benne van, mert egy 8 hetes kiskutyánál is kijöhetnek későpbb olyan hibák, ami miatt a továbbtenyésztése nem javasolt. A genetikára senki nem fog tudni neked 100 %-ban garanciát adni.
2014. okt. 17. 19:19
 24/33 anonim ***** válasza:
Nekem is jobban tetszik a második megoldás ;)
2014. okt. 17. 19:55
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is felejtős, egy törzskönyves (ha egyáltalán) szapival állunk szemben. Egy valamit viszont nem értek...Itt az egyik kutyájuk, alatta a törzskönyv, amelyben olyan kutyák szerepelnek, amelyeknek csak a hívónevük (Angel ; Xochitl stb) van feltüntetve...Meg olyan kennelnevű kutyák, te jó ég...Nem lehet, hogy már a tk is egy nagy kamu? [link]
2014. okt. 17. 19:55
 26/33 A kérdező kommentje:
hát én nem értek hozzá, de valóban ez is gyanús
2014. okt. 17. 20:27
 27/33 anonim ***** válasza:
de minek a spot-on kezelés? Vagy ad hozzá spot ont? Mert nagyon kicsi kölykökre nem szabad ám tenni...
2014. okt. 17. 20:46
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Igen van aki nem adja ki, de a másolatot akkor is kiadja, meg akkor is van a kiskutyának törzskönyve, csak a tenyésztőnél marad, és ivartalanitás után már kiszokták adni. Nem a törzskönyv szabja meg az árat, hanem a cél, ha kiállitásra veszed drágább, ha hobbyra olcsóbb, de mindkét kutyának ugyanúgy van törzskönyve. Azért adják a másolatot,hogy amit hobbyra vittek el ne vonhassák tenyésztésbe és csak azért kapják meg az eredetit ivartalanitás után. De nem az van, hogy egyáltalán nem ad, meg hogy, ha kéred mellé és hobbyra veszed akkor is már dupla ára lesz. Ez az egész eléggé kamu, vagy legalább is valami nem tiszta.
2014. okt. 17. 22:55
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
ezt igy nem tudom eldönteni, hogy kamu vagy sem, de ismerve a MEOESZ precizitását, sajnos egy fénymásolt törzskönyvvel is nagyon sok visszaélést lehet elkövetni. pl. régen egy alombejelentőhöz nem kellett az eredeti törzskönyv, csak fénymásolat, és az, hogy adtak egy bérbeadási szerződést, amit senki nem ellenőrzött le. Az, hogy csak hivónév van feltüntetve sem gyanus, mivel pl. Olaszországban 3 alom után válthastz csak ki kennelnevet, illetve a szerbeknél sem kötelező, kiadnak ugy is tk., hogy csak egy név van beleirva.
2014. okt. 18. 08:05
 30/33 anonim ***** válasza:
Ez a szerződés azt jelenti,hogy semmilyen garanciát nem vállal a kutyára,sem küllemben,sem semmifėle öröklött betegsėgre,aminek,mint írja,már nála fennt kell állnia,tehát ha lesz mondjuk egy zsázezres műtéti igényű patella ficama,ami később alakul ki,vagy egy epilepsziája,nem tudod kifizettetni a kezelését vele.Szóval a szerződés csak őt védi.Ėn nem vennék tőle,hiába a szép szöveg.
2014. okt. 18. 08:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!