Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek érdemes ettől a...

Szerintetek érdemes ettől a tenyésztőtől kutyát venni?

Figyelt kérdés

Egy tenyésztőtől vennék egy csivava kiskutyát, azt mondta, hogy mivel hobbi célra lenne és nem tenyésztésre és kiállításra ezért 50.000, ezzel nincs is semmi gond, de kérdeztem, hogy törzskönyvet kaphatunk-e, erre azt mondta, hogy igen, de akkor 100.000 ft, mert hobbi célra nem szokott törzskönyvet adni, így olcsóbban is adja. Még talán ezzel sincs gondom, mert tulajdonképpen nem lényeges a törzskönyv, de nem szeretném, ha felnőttkorában meglepetés érne és több mint 3 kg lenne, vagy nem úgy nézne ki. Egyébként most 5 hetes és 40 dkg, azt mondja hogy felnőtt korára kb. 2 kg lesz. Mondtam neki, hogy jó, elküldte az adásvételi szerződést és ilyet találtam benne:

"Vevő kijelenti, hogy az Eladó tájékoztatta arról, hogy az adásvétel tárgyát képező kutya (kölyök) kiállítási és tenyésztési célra történő megvásárlása természetes kockázattal jár, mert a kölyök előnytelenül fejlődhet úgy, hogy később a tervezett célra alkalmatlanná válik. Vevő jelen adásvételt ezen információ tudatában köti meg. Vevő erre tekintettel eltekint minden olyan későbbi követeléstől, amelyeket a későbbiekben fellépő, vagy megállapításra kerülő hiányosságokra vagy betegségekre /szerzett/ alapozna. Kivételt képeznek ez alól azok a rendellenességek /öröklött/, amelyek a kutya átadását követően állatorvos által kerülnek megállapításra, és igazolásra, és amelynek egyértelműen fenn kellett állniuk már az Eladónál."

Most ezt nem értem, azt mondta tud adni törzskönyvet, csak akkor drágább lesz, de akkor miért írja, hogy nem alkalmas tenyésztésre, nem akarom tenyészteni nem azért, csak nem értem, akkor miért kaphatna törzskönyvet, ha nem alkalmas? Mindenképpen szeretném megvenni, mert nagyon metetszett, de azért nem szeretnék meglepődni pár év múlva, ha már pénzt adok érte, mert annyi erővel menhelyről is hozhatnék keveréket....

2014. okt. 17. 17:47
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
ja, amúgy ez a Mecseki Apróka Kennel. szerintem nem szaporítók, de ha valakinek van tapasztalata az ossza meg legyen szíves.
2014. okt. 17. 18:23
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus szaporítós duma... És törzskönyv nélkül nem fajtatiszta a kutya, mert semmi sem bizonyítja hogy tényleg azok a szülei akiket annak mondanak. És a törzskönyvön a gazdiváltást is fel kéne tüntetni. A kiskutyán pedig nem a törzskönyvet kell megfizetni, hanem a szűréseket, kiállításokat, oltásokat és a rengeteg belefektetett munkát, 50 000 forintból ez nem jön ki. És ha hobbi célra lenne akkor ivartalanítási szerződést is adna. Ha megmutatja a szűrések papírjait a törzskönyvet(nem az oltási könyvet), akkor még rá lehetne mondani hogy tenyésztő, de én semmiképpen nem vennék tőle kutyát.
2014. okt. 17. 18:29
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem úgy van, hogy a törzskönyv másolatát kapod csak el? Mert ezt sokszor szokták alkalmazni, hogy nem adja az eredetit, hanem csak a másolatot, és ha ivartalanitottad, akkor elkapod az eredeti törzskönyvet.

Ha nem ad másolatot, akkor én nem venném meg.

2014. okt. 17. 18:30
 14/33 A kérdező kommentje:
hm, hát nem tudom. de ha mondjuk azt mondanám neki, hogy jó kérek törzskönyvet, akkor 100.000-ért vettem egy törzskönyves fajtatiszta kutyát nem? akkor nem tudom miért baj, ha törzskönyv nélkül olcsóbban adja, attól még lehet, hogy fajtatiszta. nem tudom.
2014. okt. 17. 18:37
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Értsd meg: a tenyésztő nem ajánlja fel ezt a lehetőséget. A törzskönyv JÁR a kutyához. Aki mást mondd, az szaporító. Nem próbálkoznék ezzel a kennellel a helyedben. Mert attól, h van kennelneve, még nem tenyésztő.
2014. okt. 17. 18:43
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

De egy almot ha bejelentessz a szervezetnél(mármint a tenyésztő), akkor mindre van törzskönyv, ha kell a vevőnek, ha nem. 5000 ft nagyjából az ára. Most ha valaki megveszi hobbyra, akkor is meg kell legyen a kiskutya törzskönyve, legfeljebb nem adja oda a tenyésztő, de a másolatot ebben az esetben is odaszokták adni.Aztán amikor ivartalanitod a kutyust elkapod a törzskönyvét is, nem kell érte többet fizetni, hobby célú áron kapod ettől független.

Nekem a te esetedben valami bűzlik, vagy nincs is törzskönyv és azért mondja ezt a hatalmas összeg különbséget, mert tudja, hogy úgyis olcsóbban fogod választani és akkor nem is fogod kérni, vagy nem tudom... Én megkérném, hogy mutassa meg a kiskutya törzskönyvét, meg kérnék másolatot, aztán ha nem akarja megmutatni, vagy hebeg- habog valamit, akkor nincs is tk és kamu az egész. Ebben az esetben semmiképp ne hozd el, mert egy szaporitóról van szó.

2014. okt. 17. 18:46
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
22 csivavájuk van ahogy nézem, meg még egy pár pincser is... Azt hiszem ehhez nem kell semmit hozzáfűznöm...
2014. okt. 17. 18:50
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
ne vegyél innen
2014. okt. 17. 18:52
 19/33 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm. Nem veszek tőlük. Kicsit szomorú vagyok, de gondoltam inkább megkérdezem, mert nekem is gyanús volt.
2014. okt. 17. 18:54
 20/33 A kérdező kommentje:
Beszéltem egy másik tenyésztővel is, aki mondta, hogy folyamatosan vannak féreghajtva, kapnak oltásokat, chipet, FCI törzskönyvet és spot on kezelést. és 130.000-be kerülnek. Ez megbízható? Saint-Simon Kennel
2014. okt. 17. 19:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!