Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek mi az egyszerűbb,...

Szerintetek mi az egyszerűbb, nevelés szempontjából? Menhelyes fiatal felnőtt, vagy kölyök?

Figyelt kérdés

Még nem akarok újabb kutyát jó ideig, csak érdekelnek a vélemények.

Tegyük fel, hogy a kölyök, akit tenyésztőtől hozok, makacs, dominánsabb jellem. A menhelyi kutya pedig egy szocializálatlan, szintén makacs egyed. Csak hogy valamennyire összehasonlíthatóak legyenek. A menhelyi nagytestű lenne.

Melyiknél könnyebb falkavezérséget elérni, és azt, hogy fegyelmezett, "jól nevelt" legyen?

A 100%-os behívás valóban könnyebben elérhető ha kölyökként kezdjük? Melyikkel van több meló? Elvégre a 3-4 éves felnőtt pl túl van már a kamaszkoron, a fogváltáson, stb.

A magam részéről örökbefogadás felé hajlok, de néha eszembe jut, milyen jó lehet látni felnőni egy kölyköt.

Most egyébként gyepiről befogadott kutyám van.

2014. okt. 16. 18:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ezt lehet, hogy többen másképp csinálnák, de pl úgy, hogyha hágta a párnáját, vagy bármit, akkor azonnali marhaerős taps, kutyust lenyomtam a földre, és nem engedtem el, amíg teljesen el nem lazult, vagyis teljesen meg nem adta magát.

Eleinte úgy csináltam, mintha ennék a táljából, és úgy kapta meg a tied vezényszóra. Később bonyolítottuk, akkor már nem játszottam el, hanem egyszerűen nem ehetett addig, amíg nem engedélyeztem. Ha láttam, hogy megy, akkor arrábblöktem +csúnyanézés.

Amikor morgott rám, szintén megadó pózba nyomtam, és maraha hangosan és vadállatiasan visszamorogtam. Nem a legnőiesebb, de hatott :D

Játszani csak a mehetsz vezényszóra mehetett a többi kutyával, ha előbb próbált, rávetődtem (persze nem úgy, hogy fájjon neki) és határozottan rászóltam. Ha elszaladt valahogy mégis, utána mentem, ott nyomtam le, vagy ha futott, akkor bekészültem, és vetődtem. Úgy 2-3 havonta próbálkozott, most már egy jó ideje nem csinálja :D

Jah, és mivel nagytestű, nagyon korán kezdtük a pórázas sétához szoktatni. :)

És nagyon következetesek voltunk, bárhol és bármikor (értsd, akár hajnal 2-kor is) leszidtuk ha rosszat csinált.

Ha nagyon elszaladt vele a ló, akkor kapott egy-egy pofont, vagy egyet a fenekére, de nem teljes erőből, és én sem vagyok egy izompacsirta (50 kg-170 cm) így nem fájt neki igazán, kivéve talán amikor a konnektort nyalogatta. Akkorát kapott, hogy azóta a közelébe se megy, hála az égnek.

2014. okt. 17. 21:24
 12/12 Kliszta ***** válasza:

A sajat kutyam tenyesztotol vettem kolyokkent (amstaff). Az elozo (roti) szaporitotol lett veve (persze akkor azt se tudtam mi az, csak nem kellett tk, meg olcso volt) szinten kolyokkent. 3 ideiglenes kutya (bulltipusuak, kanok, fiatalok, de mar nem kolykok) ment tolunk orokbefogadohoz, ugyhogy lattam tobb verziot is.

En a helyedbe nem konkretan menhelyrol fogadnek orokbe, hanem ideilenes befogadotol, hisz ok mar kiismerik valamelyest az allatot, es optimalis esetben neveltek is :)

A kovetkezo kutyank nekunk is csakis mentett lesz!

2014. okt. 18. 03:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!