Hogy erjem el, hogy a kutyam ne szaladjon oda mas kutyakhoz?
Most tanul poraz nelkul setalni.
Kamasz. Egyik nap tokeletesen viselkedik, masnap viszont porazos kutyahoz is odarohan /kozepes meretu, de olyan erovel fut, mint egy agyugolyo, szoval tok ijeszto. Raadasul ma jatekosan morgott is futas kozben, amit a masik kutya gazdaja tamadasnak velt. Igaz, rogton a labaik ele dobta magat, de nem akarok remisztgetni senkit.
Hogy tudnam errol leszoktatni?
Kutyaparkrol nem hallottal, ahol szabadon lehetnek a kutyak?
Egyebkent kulfoldon elunk, ahol parkokban lehetseges off lead setaltatas:)
Iskolába hordod?
Az oktatód tudna segíteni elsősorban.
Bunti alatt mit ertesz? Kis flakon kaviccsal toltve, Illetve jutifalat mindig van nalam. Az a baj, hogy ha rohanasban van, akkor nem erdekli, ha dobom a flakont fele. ..
Egyszerre csak egy dolor a tud figyelni.
Szerintem visszateszem ra a hosszu porazt.
Ezzel a modszerrel kezdtem az elejetol...
Miután már megállítottad a hosszú pórázzal, ekkor próbáld meg magadhoz hívni. Ha nem megy, kizökkentésként odadobhatod a flakont is. (Ha abbahagyja, amit csinál, én ilyenkor megdicsérem, mert nem csak a rosszat, de a jót is meg kell benne erősíteni)
Ha még mindig nem reagál erre sem, akkor kezdj el gyalogolni a hosszú póráz végéről a kutya felé (tehát ne csörlőzd be magadhoz az ebet) és ott mehet a bünti, ez lehet szidás, szemmel verés, esetleg egy tasli vagy hasonló - ami működik a kutyánál. Ha ez megvolt, lépj hátra pár lépést, hívd magadhoz újra, hogy javíthasson és ha bemegy, dicsérd meg.
Igen, koszonom, ilyen modszerrel kezdtem nala az elejetol. Egyik nap teljes en megbizhato, elso szora rohan vissza hozzam. A masik nap pedig ramnez behivas utan, aztan pofatlanul elszalad a masik kutya fele.
Azt hogy lehet elerni, j
hogy minden helyzetben szot fogadjon?
Határozott fellépés és ne hagyd, hogy ő irányítson bármiben is (ha odahozza a játékát, ne játssz vele) stb.
Ill. igyekezz úgy alakítani a dolgokat, hogy a kimondott szónak érvényt tudj szerezni. Ha nincs eszközöd arra, h ha hívod és nem jön (most már lesz megint ugye a hosszú pórázzal), akkor inkább be se hívd. Ill. most, h itt a kamasz kor, fogd szigorúbban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!