Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Diszplázia szűrés: ilyen...

Diszplázia szűrés: ilyen esetben megéri csináltatni?

Figyelt kérdés

Januárban lesz 2 éves az örökbefogadott staffi-pit jellegű kutyám, aktívan mozgatom (bringa mellett futtatás földúton minden másnap, rongyozásos pörgetés, illetve talán egyszer az őv-t is elkezdeném vele), viszont észrevettem, hogy kicsit olyan furán fut. Szóval máshogy, mint a másik két kutyám. Amúgy nem fájlalja a lábát, fekvésből is gond nélkül feláll, de nyugodtabb lennék, ha tudnám, hogy minden oké vele.

Ti mennyiért és hol csináltattátok a szűrést, hány kilós kutyára? Elsősorban Bp. érdekelne. Köszi!

2014. okt. 15. 10:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ilyen röntgennél nem altatnak, csak bódítanak. Pétertől kapsz CD-t is a felvételről :))
2014. okt. 15. 11:59
 12/20 A kérdező kommentje:
Okés köszi:) Azt még meg tudnád írni, hogy Péternél mennyibe kerül egy ilyen röntgen? Kb. egy árban van a dp szűréssel? Aki itt van doki nagyon jó, de aranyárban dolgozik, úgyhogy esélyes, hogy felvisszük Pestre.
2014. okt. 15. 12:44
 13/20 anonim ***** válasza:
Tavasszal 33 kilós ebem röntgenje csipő-könyök-gerinc= 15 ezer volt.
2014. okt. 15. 13:04
 14/20 A kérdező kommentje:
Oksi, köszi!
2014. okt. 15. 15:28
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
A Makai azt is meg fogja neked mondani ha nem kell röntgenezni. Én nagyon csípem mint embert is, meg mint állatorvost is. Korrekt és ért hozzá, és nem lehúzós.
2014. okt. 15. 17:41
 16/20 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hivatalos dp szűrést csak tk-s kutyáknak csinálnak, mármint a hivatalos kiértékelést ami plusz tizenezer. Te ha odaviszed megcsinálják ugyanazokban a pózokban a felvételt mintha küldenék kiértékelésre, de nem küldik csak az ottani orvos elmondja a véleményét. Illetve elkérheted a felvételeket és elviheted még más dokikhoz is, hogy mondjanak véleményt ha szükségét érzed. Csak bódítanak, nem vészes. Inkább csináltasd meg, hogy nyugodtabb légy, de az ilyen típusú kutyák "furán" futnak. Az enyém is meg kb mind amit láttam eddig. Én is szoktam nézni, hogy a többiek mennyire szépen futnak ő meg olyan kis idióta mellettük :D
2014. okt. 15. 18:14
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
Ja az lemaradt, hogy elvileg a röntgen felvétel egység áras, tehát nem súly függő, mert nem rendes altatásban csinálják, szóval ez nem olyan mint az ivartalanítás.
2014. okt. 15. 18:17
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat is. Igen, a többi staffi, akit ismerek is ilyen esetlenül/ hülyén fut, de a kisördög azért ott van bennem, hogy mi van ha mégis dp-s, csak még nem látszanak a tünetek, én meg keményen mozgatom, és csak rontok rajta. Na meg ha kiderül, hogy dp-s, nem árt elkezdeni gyűjteni a műtétre időben, az sem két fillér.
2014. okt. 15. 20:57
 19/20 anonim ***** válasza:
75%

ma 18:17

Állatorvosoknál nincs "egységár".

A jobb orvosoknál pedig már digitális röntgen van, ahol CD-n kapja meg az ember a felvételeket.

2014. okt. 15. 20:59
 20/20 anonim ***** válasza:
Utolsó Úristen remélem az egységárat nem úgy értetted, hogy minden orvosnál egyforma -.-
2014. okt. 15. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!