Diszplázia szűrés: ilyen esetben megéri csináltatni?
Januárban lesz 2 éves az örökbefogadott staffi-pit jellegű kutyám, aktívan mozgatom (bringa mellett futtatás földúton minden másnap, rongyozásos pörgetés, illetve talán egyszer az őv-t is elkezdeném vele), viszont észrevettem, hogy kicsit olyan furán fut. Szóval máshogy, mint a másik két kutyám. Amúgy nem fájlalja a lábát, fekvésből is gond nélkül feláll, de nyugodtabb lennék, ha tudnám, hogy minden oké vele.
Ti mennyiért és hol csináltattátok a szűrést, hány kilós kutyára? Elsősorban Bp. érdekelne. Köszi!
Csak hússal etetek, most akarom elkezdeni, hogy rizst is adok mellé. Vajon ez lehet az egyik ok?
Egyébként érdekes, mikor más kutyákkal játszik, rohangál, akkor rendesen fut. Bár akkor gyorsabban is fut, mint mikor bringa mellett viszem. Lehet, hogy akkor elsőnek egy vizsgálat lesz.
A csak hús nem gáz, de ha túl sok a hús az igényeihez képest, az igen. Az enyém a 20 kilójával most napi 40 dekát kap, azzal semmi baja, de inkább rizst adok mellé pluszba, mert amikor extra hússal akartam nyomni a sok mozgás miatt, akkor kezdett fájni a lába. Az volt még fura, hogy intenzív mozgás után kevésbé fájt neki, most már értem, hogy azért, mert akkor többet használt fel a bevitt fehérjéből, és kevesebb ment a lábára. A mozgáshoz viszont tök jó energiaforrás a szénhidrát is, ezért rizsezünk inkább.
Ami még tünet volt, hogy amikor átmasszíroztam, akkor bejelzett a fájós lábára, de nem az ízületnél, hanem csak úgy a combján. Nem mondom, hogy fájdalmat jelzett, mert hát mégiscsak pitbull, de felnézett, hogy az ott neki kellemetlen. Aztán amikor a doki nyomta meg izomból direkt a combcsontját, akkor meg visított.
Persze nem biztos, hogy ez a baj nálatok is, csak mondom, mint lehetséges alternatívát :) Sokkal jobb, mintha DP-s lenne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!