Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Diszplázia szűrés: ilyen...

Diszplázia szűrés: ilyen esetben megéri csináltatni?

Figyelt kérdés

Januárban lesz 2 éves az örökbefogadott staffi-pit jellegű kutyám, aktívan mozgatom (bringa mellett futtatás földúton minden másnap, rongyozásos pörgetés, illetve talán egyszer az őv-t is elkezdeném vele), viszont észrevettem, hogy kicsit olyan furán fut. Szóval máshogy, mint a másik két kutyám. Amúgy nem fájlalja a lábát, fekvésből is gond nélkül feláll, de nyugodtabb lennék, ha tudnám, hogy minden oké vele.

Ti mennyiért és hol csináltattátok a szűrést, hány kilós kutyára? Elsősorban Bp. érdekelne. Köszi!

2014. okt. 15. 10:26
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
76%
Ha csak annyiban más, hogy merevebben fut, az normális, fajtajelleg. Sosem lesz olyan laza mozgású, mint a másik kettő :)
2014. okt. 15. 10:36
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Minivet, dr. Makai Péter, csípő, könyök, váll - 16 ezer, border collie (15 kiló), májusban. Plusz a hivatalos eredmény ha kell +12 ezer. Da a Makai is meg tudja mondani.
2014. okt. 15. 10:42
 3/20 A kérdező kommentje:
Hát hogy mondjam, a hátsó lábait egymás mellett rakja mikor fut, tehát inkább szökell, mint üget. Remélem, érthető:D De most már szerintem meg fogom csináltatni, mert félek, hogy az aktív mozgatással még jobban szétcseszem, ha baj van:S Amúgy milyen jelei vannak még ilyen idős korban a dp-nek?
2014. okt. 15. 10:42
 4/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez korrekt árnak hangzik. Hivatalos nem kell, az enyém egy 25 kilós kutya.
2014. okt. 15. 10:43
 5/20 anonim ***** válasza:
Vagyis "nyuszizik" a kutya. Ha belefér, kérjél gerincet is. Makai doktorra plusz 1 .
2014. okt. 15. 10:58
 6/20 anonim ***** válasza:
Az más is lehet, Zizi pl. akkor csinálta ezt, amikor túl sok fehérjét kapott, és fájt a combcsontja. Szóval én azért megnézetném valami dokival előbb, hogy rögtön dp szűrés kell, vagy valami más lehet.
2014. okt. 15. 10:59
 7/20 A kérdező kommentje:

Csak hússal etetek, most akarom elkezdeni, hogy rizst is adok mellé. Vajon ez lehet az egyik ok?

Egyébként érdekes, mikor más kutyákkal játszik, rohangál, akkor rendesen fut. Bár akkor gyorsabban is fut, mint mikor bringa mellett viszem. Lehet, hogy akkor elsőnek egy vizsgálat lesz.

2014. okt. 15. 11:04
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Végül is kifizetsz majd egy vizsgálatért pénzt, aztán, csak pontos képet a röntgen adna, akkor azt is kifizeted ráadásnak. A te döntésed, de egy állapot felmérő röntgen sosem felesleges .
2014. okt. 15. 11:11
 9/20 anonim ***** válasza:

A csak hús nem gáz, de ha túl sok a hús az igényeihez képest, az igen. Az enyém a 20 kilójával most napi 40 dekát kap, azzal semmi baja, de inkább rizst adok mellé pluszba, mert amikor extra hússal akartam nyomni a sok mozgás miatt, akkor kezdett fájni a lába. Az volt még fura, hogy intenzív mozgás után kevésbé fájt neki, most már értem, hogy azért, mert akkor többet használt fel a bevitt fehérjéből, és kevesebb ment a lábára. A mozgáshoz viszont tök jó energiaforrás a szénhidrát is, ezért rizsezünk inkább.

Ami még tünet volt, hogy amikor átmasszíroztam, akkor bejelzett a fájós lábára, de nem az ízületnél, hanem csak úgy a combján. Nem mondom, hogy fájdalmat jelzett, mert hát mégiscsak pitbull, de felnézett, hogy az ott neki kellemetlen. Aztán amikor a doki nyomta meg izomból direkt a combcsontját, akkor meg visított.

Persze nem biztos, hogy ez a baj nálatok is, csak mondom, mint lehetséges alternatívát :) Sokkal jobb, mintha DP-s lenne :)

2014. okt. 15. 11:13
 10/20 A kérdező kommentje:
Ő 25 kg, és 70 dkg színhúst kap, de így is kivannak a bordái. Viszont a 20 kilós kutyám 50 dkg-tól baromi jól néz ki. Akkor asszem tényleg lejjebb veszem az adagját, és pótolom rizzsel, aztán egyelőre maradunk egy állapot felmérő röntgennél. Azt mondjuk nem tudom, hogy arra is kell-e altatni, 2x altatni nem annyira szeretném.
2014. okt. 15. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!