Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akik viszik ide oda a kutyáját...

Akik viszik ide oda a kutyáját kocsival (nagyobb méretü blöki (nem kombi nagy kocsiba) az használ biztonsági övet? ha a hátsó ülés lábánál fekszik a kutya

Figyelt kérdés
2014. okt. 14. 09:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nem volt kombim, addig a hátsó ülés helyén vittem a kutyát, ugyanis az ülés előtt nem fért volna el (mivel nagyobb méretű blöki). Igen, biztosnági hámmal kikötöttem a kutyát a biztonsági övhöz, mert:

- neki is így biztonságos,

- nekünk is így biztonságos,

- így szabályos.

2014. okt. 14. 09:24
 2/12 anonim ***** válasza:
17%
Nem szoktam autóval vinni a kutyámat.
2014. okt. 14. 09:56
 3/12 anonim ***** válasza:
45%
Kombiban hátul van a raktérben (ki van szedve a hátsó üléssor), dobozosban hátul van szintén a raktérben, a többi autónkban a hátsó ülésen van natúrban. Senki sem szólt még érte, kétszer is mentünk már át így országhatáron. Elöl 3 személyesben meg én ülök középen, párom vezet, kutya ablaknál. Legutóbb hallottam jobbról a röhögést, a mellettünk álló rendőrautóban ülők kacagtak.
2014. okt. 14. 10:59
 4/12 anonim ***** válasza:
65%
Engem nem az érdekel, hogy ki szól érte, hanem, hogy a kutyám biztonságban legyen. Amikor majd balesetet szenvednek és a kutya szívja meg, akkor nem fog senki röhögni. Úgyhogy igen. Be kell kötni vagy boxba tenni.
2014. okt. 14. 13:34
 5/12 anonim ***** válasza:

Ha a lábhoz fekteted, oda nem fér el a biztonsági öv.

Csak akkor fér el, ha a kutya az ülésen ül. Barátom apja szokta vinni a kutyáját a barátnőjéhez, leülteti hátul az ülésre, de még soha nem láttam nála biztonsági övet. Ültem egyszer én is a kutya mellett hátul, amikor vittük orvoshoz, de akkor sem volt bekötve. Lehet hogy nem félti annyira.

Nekünk kistestű kutyáink vannak, őket beraktam egy táskába és az ölemben fogtam. A táskához meg oda volt kötve a hámjuk, hogy ne tudjanak kijönni a táskából.

2014. okt. 14. 16:30
 6/12 anonim ***** válasza:
Mivel a kutyám mindkét ablakot használja, leül,, lefekszik, feláll,, előrébb jön mozizni, így nem fogom kikötni. Már csak azért sem, mert ütközésnél csodálatos belső sérülést tud okozni a hám, pont mint a biztonságiöv.
2014. okt. 14. 17:45
 7/12 anonim ***** válasza:

Jaj szegény kutya mozizni akar. Az biztos fontosabb mint a testi épsége! Idén is legalább 6 gyerek halt meg, mert szegénynek nem akartak lelki sérülést okozni azzal, hogy lekötik.

Nem értek a kutyabiztonsági övekhez, de embereknél az életet menti meg, ez bizonyított, ebben nem kételkedek. Ha a kutyáknak való rossz, akkor is van más megoldás, amivel biztonságosan és szabályosan lehet szállítani az állatot.

2014. okt. 14. 17:49
 8/12 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve milyen galibát okozhat ha valamit csinál miközben vezet a gazdája és megzavarja. Tudom, tudom, a tiéd tökéletes, ilyen sosem fordulhat elő. Sajnos ilyen még a legmagasabban kiképzett kutyával is előfordulhat.
2014. okt. 14. 17:51
 9/12 anonim ***** válasza:
Az is előfordulhat, h a párom rosszul lesz, vagy fejére esik a zongora, vagy egy meteor rázuhan. Én meg azokkal a számokkal is tisztában vagyok, h hány ember hal meg amiatt, mert be van kötve.
2014. okt. 14. 19:19
 10/12 anonim ***** válasza:

ez nagyon egyszerű :)

mivel a kressz tökéletesen leírja ! a kutya a kocsiban tárgynak minősül,és a nagyobb méretű tárgyakra érvényes rögzítési szabályzat érvényes rá .

kicsi kutya : hordozóban , nagyobb kutya : hordozóban ,vagy hámban,stb. nagy kutya pl: csomagtartóban, vagy hámban és bekötve a bizt.övet. ( szerintem a kutya - pléd leterítve ,nyakörv,és kutyáknak kapható rövid bizt.öv megoldás sem rossz ). de mivel a kutyák szeretnek nézegetni :) a csomagtartó a legjobb ,persze megfelelő fix rögzítéssel az előre csapódás ellen pl : rács ,vagy háló . persze a ferdehátú 3-5 ajtós autóknál ,hiszen az a kutyások nagy barátja :)

2014. okt. 14. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!