Ez is állatkínzás?
Van egy ismerősöm , van három kutyájuk. Mindet rendesen ellátják, szoktak velük sétálni is.
Az egyik viszont nagyon idős. Aszem 11 éves. Ami viszont szerintem nem helyes, hogy még mindig dolgoznak vele. A párja is dolgozik. Nagyon sajnálom azt az öreg kutyát mert látszik rajta hogy elfáradt. Amúgy semmi baja, jól táplált, csillog a szőre. De nem kéne már nyugdijazni szegényt?
Nos, vagy én olvasok bénán, vagy érthetetlen a kérdés.
Kérdező: Téged mi is zavar?
Az, hogy az öregsége miatt nem verik láncra? Ugyanúgy törődnek vele mint régebb. Ezzel mi is a gond?
És arra is kíváncsi lennék, hogy miért számít az, hogy 11 éves?! A 11 éves kutya még korán se öreg! Simán felnőtt.
Nah, elmondom: az ember is fejődik idővel, és nem azt mondja az 1+1-nek, hogy 4. Az emberek idővel elkezdenek ésszerűbben gondolkozni. És az állatoknál is így van.
Szerintem félreértelmezted azt, hogy mi az az öreg, és mi az a logikusabb gondolkozás.
Mert mint az embernél (is) az állatnál is játékosabbak gyermekkorukban. Az én kutyám is kifárad a napi séta után. S ez nem azért van, mert 8 éves, hanem azért, mert normális állapotban ilyenkor elfáradnak az emberek is.
Szóval: nem kínzás csak azért, mert szuszog kettőt a munka után a kutyus.
Szerintem egy sima őrző védőzős ,, játék'' és egy 12 vagy 24 órás műszak között hatalmas különbség van.
A járőr kutyák folyamatosan mennek, és jeleznek ha van valami gond. Ezt apumtól tudom, mert régen ő is kutyával dolgozott.
Közben meg azt is megtudtam, hogy ahol ez az öreg kutya dolgozik, az hatalmas terület , több ha. Meg hogy csak egy órát tudnak pihenni.
Engem igazából az zavar, hogy alapból a kutyák többet alszanak mint egy ember. Egy öreg kutya meg még többet mint egy fiatal. Azok a kutyák viszont folyamatosan mennek zsinórba hét nyolc napokat, és egy vagy két napot pihennek.
Szerintem ez egy felnőtt kutyának is megterhelő , nem hogy egy öregnek. :-(
Ne mondd már, hogy az a biztonsági őr 24 óráig folyamatosan járja a telepet, körbe-körbe, mert frászt kapok! :)
Ha meg szabadon van a kutya, akkor önszántából megy. Ha önszántábó megy, azzal semmi probléma, ha meg nem megy, azzal sincs semmi probléma, mert valószínűleg alszik. Szóval nem értem.
Nem tudom egyenlőre hogy hogyan mennek, csak annyit hogy egy óra pihenőjük van, és azt is hogy épületekben is mennek, és rengeteg épület is van. De az osztálytársam báttya oda jár, majd megérdeklődöm finoman hogy hogyan zajlik ott az élet.
Én csak azt látom, hogy hulla fáradt az öreg kutya, alszanak nappal pár őrát, majd mennek vissza délután. Meg volt mikor én is azzal a vonattal mentem, és az öreg alig tudott felcsimpaszkodni a vonat lépcsőjén.
"Nem tudom egyenlőre hogy hogyan mennek, csak annyit hogy egy óra pihenőjük van..." Akkor miért kötsz vele? Beszéld már meg a gazdával!
"... és az öreg alig tudott felcsimpaszkodni a vonat lépcsőjén ..." elfárad... Egy kutya nagyon gyorsan újra talpon van. És vannak olyan fajták, akik direkt erre a célra vannak kitenyésztve, na, de ha keverék is, akkor is túlságosan hozzászokott a járáshoz. És az is igaz, amit a 25-ös mondott. PL. Az én kutyám hiába fárad ki, mert reggel 7-től este 5-ig házat kell őrizzen... mindig szívesen jön a sétámra, és neki sem kell 2x mondjam, hogy "Gyere kimegyünk a mezőre", ő lássa a mozdulataimból, és néha nélkülem is kimegy, csakmert unatkozik. Önszántából megy, és nem azért, mert én hívom. Persze, velem szívesebben megy.
És a kutyám is félszemével vak, de ettől függetlenül ugyanúgy bírt mindent. Szóval gondolj bele... 11 éves kutya, vagy félig vak kutya...
,,és az öreg alig tudott felcsimpaszkodni a vonat lépcsőjén.''
Ezt úgy értettem amikor pár óra alvás után újra munkába mennek.......
De pont ez a lényeg, hogy nem akkor mozog és annyit amennyit akar, és jól esik neki, hanem rohadt fáradt, és akkor is muszáj mennie... Ettől jobban hogyan fogalmazzam már meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!